Ludnica posljednjeg dana! Jokić i Denver najpoželjniji protivnici, Zapad prepun upitnika

Ludnica posljednjeg dana! Jokić i Denver najpoželjniji protivnici, Zapad prepun upitnika

Putovanje dugo skoro šest mjeseci se privodi kraju, a pred nama je posljednji dan regularne sezone. Poznato je 15 sudionika za doigravanje, a danas ćemo saznati i posljednjeg na Istoku gdje šanse imaju Pistonsi i Hornetsi.

Ono što se i dalje ne zna sa sigurnošću su matchupovi kroz doigravanje, za koje postoje mnoge opcije, posebno na Zapadu. Ipak, idemo redom.

ISTOK

Na Istoku su stvari jednostavne: prvih pet ekipa je osiguralo svoje startne pozicije te među njima ne može doći do promjene, a jedini dvoboj koji je poznat je onaj između Bostona i Indiane. Protivnike Milwaukeeju, Torontu i Philadelphiji ćemo saznati sutra ujutro, a u kombinaciji su Brooklyn, Orlando, Detroit i Charlotte. Bitno je znati da u slučaju istog omjera ulogu igraju tiebreakeri.

TRENUTNO STANJE

Brooklyn 41-40

Orlando 41-40

Detroit 40-41

Charlotte 39-42

DANAŠNJI DVOBOJI

Brooklyn-Miami

Charlotte-Orlando

Detroit-New York

Brooklyn – njihova sudbina je jednostavna: pobjedom nad Miamijem ostaju na šestom mjestu te idu na 76erse. Šesto mjesto mogu zadržati i porazom, ali im je potrebna i pobjeda Charlotte nad Orlandom. Ako izgube od Miamija, a Orlando pobijedi Hornetse, onda padaju na sedmo mjesto te idu na Toronto.

Tiebreaker: Nets-Magic 2:1; Nets-Pistons 2:1

Orlando – oni mogu završiti šesti, ali isto tako mogu završiti osmi. Za šesto mjesto im je potrebna pobjeda nad Charlotteom te poraz Brooklyna, sedmi ostaju ako pobijede i oni i Brooklyn, te eventualno mogu ostati sedmi i ako izgube, ali im je potrebna i pobjeda Knicksa nad Pistonsima. Ako Netsi i Pistonsi pobijede, a oni upišu poraz, padaju na osmo mjesto.

Tiebreaker: Magic-Nets 1:2, Magic-Pistons 3:1

Detroit – Pistonsi mogu doći do sedmog mjesta, ali i mogu ispasti iz doigravanja, pobjeda nad Knicksima ih vodi u doigravanje te u slučaju pobjede Orlanda ostaju na osmom mjestu. Ako Hornetsi pobijede Pistonsi su sedmi, Orlando osmi. U doigravanje mogu i s porazom, ali im je za to potrebna i pobjeda Orlanda. Ako izgube od Knicksa, a Charlotte pobijedi Orlando, Pistonsi ispadaju.

Tiebreaker: Pistons-Magic 3:1, Pistons-Nets 1:2, Pistons:Hornets 0:4

Charlotte – kod njih je sve jasno: samo ih pobjeda nad Orlandom te poraz Detroita vodi u doigravanje. Ako upadnu, svakako idu na Buckse.

Tiebreaker: Hornets-Pistons 4:0

ZAPAD

Svi sudionici doigravanja su već poznati, ostaje za vidjeti kako će se rasporediti pozicije od 2-4, odnosno 6-8. Jedini sigurni su Warriorsi, koji će cijelo doigravanje imati prednost domaćeg terena, te Utah, koja u doigravanje kreće s pete pozicije.

Radi lakšeg snalaženja, prvo ću napisati opcije između 2-4 mjesta.

TRENUTNO STANJE

Denver 53-28

Houston 53-29

Portland 52-29

DANAŠNJI DVOBOJI

Denver-Minnesota

Portland-Sacramento

Denver – oni ne mogu pasti niže od trećeg mjesta. Za drugo mjesto im je potrebna pobjeda nad Wolvesima, porazom padaju na treće mjesto.

Tiebreaker: Nuggets-Trail Blazers 3:1, Nuggets-Rockets 1:3

Houston – oni su svoje utakmice odigrali, te im ostaje čekati rezultate da vide konačnu poziciju. Pobjedom Denvera nad Wolvesima, odnosno Portlanda nad Kingsima padaju na četvrto mjesto, pobjedom Wolvesa se penju na drugo, a pobjedom Nuggetsa i Kingsa ostaju na trećem.

Tiebreaker: Rockets-Nuggets 3:1, Rockets-Trail Blazers 1:2

Portland – Ako pobijede Kingse idu na treće mjesto, ako izgube ostaju na četvrtom, na kojem mogu ostati i ako Wolvesi pobijede Denver.

Tiebreaker: Blazers-Nuggets 1:3, Blazers-Rockets 2:1

6-8

Ovdje postoje razne opcije i kombinacije, a u igri su Spursi, Thunder te Clippersi. Spursi i Thunder mogu završiti između 6-8 mjesta, a Clippersi najviše sedmi.

TRENUTNO STANJE

Oklahoma 48-33

San Antonio 47-34

Los Angeles Clippers 47-34

DANAŠNJI DVOBOJI

Milwaukee-Oklahoma

San Antonio-Dallas

Los Angeles Clippers-Utah

Oklahoma – kod njih je sljedeća situacija: pobjedom su sigurno šesti, porazom mogu pasti na osmo mjesto. Ako izgube od Bucksa, Spursi pobijede Dallas, a Jazz Clipperse, onda padaju na sedmo mjesto, a ako Clippersi pobijede Jazz padaju na osmo. Poraz Spursa ih ostavlja na šestoj poziciji.

Tiebreaker: Thunder-Spurs 1:2, Thunder-Clippers 2:2

San Antonio – da bi završili šesti potrebna im je pobjeda nad Dallasom, te poraz Thundera kod Bucksa. Ako oni pobijede Dallas, a Oklahoma Milwaukee ostaju sedmi. Sedmi mogu ostati i s porazom, ali im je potrebna i pobjeda Jazza protiv Clippersa. Ako izgube protiv Dallasa, a Clippersi pobijede Jazz, onda padaju na osmo mjesto.

Tiebreaker: Spurs-Thunder 2:1, Spurs-Clippers 2:2

Clippers – do sedme pozicije mogu doći jedino ako pobijede Utah, a Spursi ili Thunder izgubi svoje dvoboje. Ako Spursi i Thunder pobijede, svakako ostaju osmi.

Tiebreaker: Clippers-Spurs 2:2, Clippers-Thunder 2:2.

Opcija i kombinacija je mnogo, ali jedno je sigurno – pred nama je opet neizvjesna noć, u kojoj bi se neke stvari mogle riješiti u posljednjim minutama.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar