Zach LaVine: Želim postati kompletan igrač

Zach LaVine: Želim postati kompletan igrač

Chicago Bullsi su prošle sezone ostvarili samo 22 pobjede uz 60 poraza, no jedan od njihovih glavnih igrača, Zach LaVine, smatra da su pokazali dio potencijala tijekom par perioda sezone. On je odigrao 63 utakmice i ostvarivao u prosjeku brojke od 23,5 poena i 4,5 asistencija po utakmici. U razgovoru sa Samom Smithom za nba.com se dotaknuo očekivanja za iduću sezonu i novog izgleda momčadi Bullsa.

“Mislim da sam prošle sezone izgradio temelje za ono što želim postati u budućnosti. Međutim, pobjeđivanje je isto vrlo važan dio toga. Nisam pobijedio u ničemu značajnom još od srednje škole i sveučilišta. Svaka NBA utakmica je važna, no želim ući u doigravanje i igrati u onim posebnim trenucima koji stvaraju velike igrače. Smatram da sam netko tko može zabiti važne šuteve i želim imati priliku to i dokazati.”

Ovo su ljeto Bullsi dodali nekoga tko će im donijeti veteransko iskustvo i tko bi mogao biti važan mentor za mladića poput LaVinea, a to je Thaddeus Young. Young je inače već igrao s LaVineom u njegovoj prvoj sezoni u Minnesoti.

“Zach u svojoj prvoj godini još nije razumio igru, no imao je strašnu energiju. Mislim da je od tada puno naučio. Njegove atletske sposobnosti i dobra napadačka igra će biti vrlo važna za nas. Znamo da je on naš glavni igrač i da će to biti i u budućnosti. Krucijalno je pomoći mu postati vođom na terenu te još boljim igračem, pa da možda u budućnosti i izbori nastup na All-Star utakmici”, objasnio je Young.

Podsjetimo da se All-Star utakmica u veljači 2020. odigrava upravo u Chicagu, prvi put od 1988.godine. LaVine se sigurno nada da bi mogao predstavljati domaću momčad među svim zvijezdama lige.

Bullsi su inače po mnogima imali solidno ljeto, dodali su veterane poput već spomenutog Younga i Tomasa Satoranskog. LaVine je zadovoljan novim akvizicijama i nada se da će iduća sezona biti bogatija pobjedama od prošle.

“Mislim da smo odradili dobar posao tijekom ljeta. Sada je vrijeme da mi mlađi poboljšamo svoju igru. Smatram da možemo napraviti puno dobrih stvari naredne sezone. Tu je Thad koji je moj prijatelj još iz Minnesote. Satoranskog znamo iz međusobnih dvoboja, vrlo efikasan igrač orijentiran ka momčadskoj igri. I onda smo još dodali dva kvalitetna novaka. Coby White je atletski sposoban i vrlo brz. Uzbuđen sam oko naše ekipe i mislim da možemo daleko.”

“Vidjeli ste što možemo prošle godine”, dodao je LaVine aludirajući na period u veljači kada su imali 7 pobjeda i 5 poraza. “Znam da je to bilo samo kratko vrijeme u veljači, no vidjeli ste potencijal. Sada moramo tako početi od prvog dana.”

LaVineu je gubljenja već dosta. U sličnoj situaciji je bio i na početku karijere u Timberwolvesima. Ovaj 24-godišnji mladić u svojih dosadašnjih pet sezona još nije okusio čari doigravanja.

“I u Minnesoti smo bili u rebuildingu kao i ovdje, no sada imam osjećaj da smo već u fazi kada bi trebali početi pobjeđivati i biti ozbiljna momčad u ligi. Pripremam svoje tijelo za sve 82 utakmice. Nisam odigrao sve utakmice još od moje druge sezone te mi je to jedan od ciljeva ove godine. Također radim i na drugim elementima svoje igre.”

LaVine zna točno što treba poboljšati. Želi postati kompletan igrač, te iako znamo da je napadački vrlo potentan igrač, za ikakav uspjeh u Chicagu će mu itekako trebati i ona druga strana terena.

“Smatram da sam uspio eliminirati duge šuteve za dva poena. Imam osjećaj da ćemo ove godine igrati puno brže tako ću nastaviti graditi na temeljima koje sam postavio prošle godine i šutirati više trica. Znam da moram biti kompletan igrač, igrač obje strane terena. Mislim da sam na trenutke prošle godine pokazao da mogu to ostvariti. posebno u obrani igrača s loptom. U obrani igrača bez lopta mogu biti puno bolji. Sada je idealno vrijeme da poboljšam obranu jer sam jedan od atletski najnadarenijih igrača u ligi i nema nikakvog razloga da ne postanem odličan obrambeni igrač.”

NBA početke vežem uz glasove Nevena Bertičevića i Tomice Cvitkovića na HTV-u. Medicina i košarka - Gary Vitti idol.

    Ostavite komentar