Young o Dončiću: Još je rano reći tko je pobijedio u toj razmjeni

Young o Dončiću: Još je rano reći tko je pobijedio u toj razmjeni

Luka Dončić je već zvijezda u NBA-u. Igrač koji je među glavnim kandidatima za MVP nagradu i ključni je igrač u izgradnji Dallas Mavericksa iako je tek u svojoj drugoj sezoni. Ima 20 godina, a prije toga je uspio osvojiti naslov s Real Madridom u Europi i bio je MVP s 19 godina. Još ima osvojen europski naslov sa Slovenijom.

Zbog toga se navijači Phoenix Sunsa (Deandre Ayton), Sacramento Kingsa (Marvin Bagley III), pa čak i Atlanta Hawksa koji su razmijenili Dončića za Traea Younga i još jedan izbor prve runde, oni se pitaju kako su propustili Dončića ?

Young ima impresivne brojke ove sezone, 29,1 poena i 8,5 asistencija po utakmici. Prevodi bek šutere na Istoku po borju galsova, ali Hawksi imaju omjer 9-32 i posljednji su na Istoku dok su Mavsi na omjeru 25-15.

Trae je rekao kako nije pošteno uspoređivati ove dvije momčadi i kako su bili na potpuno drugačijem mjestu.

Dončić je u momčadi koja ima više veterana i oni traže sada pobjede. Mi smo momčad koja želi pobijediti sada, ali gledam više razvoj igrača i jedna smo od najmlađih momčadi u ligi. Potpuno dvije drugačije situacije i teško je reći tko je pobijedio ili izgubio u toj razmjeni. Ne obraćam puno pozornosti na to. Samo se pokušavam fokusirati na to kako mogu pomoći svojoj momčadi. Možda na kraju naših karijeri možemo pričati o tome, ali za sada ne obraćam pozornost na to“, izjavio je Young.

Hawksi imaju mladu momčad, John Collins, Cam Reddish, De’Andre Hunter, Kevin Huerter, Young i ostatak mlade momčadi, a Dallas je momčad koja ima momčad koja može pobjediti sada.

Zbog toga je Dončić u puno boljem položaju i radi puno bolji posao ove sezone. Dončić nije briljantan defanzivni igrač, ali nije problem kao što je Young problem Hawksima u obrani. Ali i dalje je prerano reći tko je pobijedio, tko je izgubio u toj razmjeni. Trebat će nam sigurno još vremena kako bi to sigurno mogli reći.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar