Wizardsi otpustili Grunfelda, Connelly glavna želja za novog predsjednika

Wizardsi otpustili Grunfelda, Connelly glavna želja za novog predsjednika

Ove sezone ciljamo na najmanje 50 pobjeda, te sve ispod konferencijskog finala ćemo smatrati neuspjehom.

Ovako su prije samog početka sezone izgledale ambicije Washington Wizarda i njihovog vlasnika , Teda Leonsisa, a iste su dočekane s velikim čuđenjem od strane analitičara i obožavatelja. Četiri susreta prije kraja regularnog dijela sezone Washington se nalazi na omjeru 32-46, te su ispali iz svih kombinacija za doigravanje. Jasno, loši rezultati sa sobom vuku određene poteze, a Leonsis je povukao jedan koji je dočekan s velikim odobravanjem – dosadašnji predsjednik franšize Ernie Grunfeld je dobio otkaz, te se Wizardsi okreću traženjem adekvatne zamjene i novoj budućnosti.

 

Ovom odlukom je konačno, nakon 16 godina, završila Ernieva era u glavnom gradu, koja se itekako može smatrati lošom – u navedenom razdoblju franšiza je na omjeru 568-724, te je 8 puta propustila doigravanje. Uz sve to, dugi niz godina imaju jedan od najgorih salary capova u ligi, te su bili itekako limitirani s jačanjem ekipe. Glavnom razigravaču ekipe Johnu Wallu, koji posljednjih godina ima velike probleme s ozljedama, od ljeta kreće novi ugovor, prema kojem će u 4 godine zaraditi 171 milijun dolara, a uz to na rosteru imaju Iana Mahimnija i njegovih 15 450 000 dolara za iduću sezonu, kojih će teško moći uvaliti nekome drugome.

Na sve to se veže i kronični manjak mladih, talentiranih igrača, kojih na rosteru imaju samo u vidu Troyja Browna Jr.-a, dok su Kellyja Oubrea i Otta Portera dali za ništa, te im tako omogućili da svoj talent pokažu u drugim ekipama.

Kao šlag na kraju ide i stajalište vlasnika, koji je jasno poručio kako tankiranje kod njega ne dolazi u obzir. Kombinacija svega toga itekako bi mogla otežati Wizardsima pronalazak novog predsjednika, te jedino činjenica da je netko poput Grunfelda izdržao tolike godine na čelu kluba može biti privlačna njegovom nasljedniku. Ipak, unatoč svemu moći će računati da mu je posao siguran.

Već su krenule i špekulacije s imenima nasljednika, a kao glavna želja se spominje trenutni predsjednik Denvera Ted Connelly, koji je svoju karijeru započeo upravo u Wizardsima.

Za vrijeme studiranja 1996. godine dobio je studentski posao u Wizardsima, te su ga tri godine poslije zaposlili kao video koordinatora. S godinama je postepeno dobivao promaknuća, sve dok nije 2010. godine prihvatio posao u Hornetsima, nakon kojih je otišao u Denver. U to vrijeme je postao blizak prijatelj s trenutnim GM-om Wizardsa Tommyjem Sheppardom, koji je dobio zadatak privoljeti Connellyja na dolazak. Problem stvara nedavni produžetak suradnje s Nuggetsima, te će se franšize morati dogovoriti oko oštete ukoliko bude postojao Connellyjev interes.

Ukoliko dobiju odbijenicu za Connellyja Wizardsi su odlučni u namjeri da Shepparda instaliraju na mjesto predsjednika, te se upuste u potragu za novim GM-om.

Za njihovu budućnost bi bilo dobro da odluku donesu prije drafta, te da na miru se okrenu izgradnji nove, bolje budućnosti. Hoće li u tome uspijeti ostaje nam za vidjeti.

 

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar