Westbrook: Preuzimam potpunu odgovornost, u nastavku ću biti bolji!

Westbrook: Preuzimam potpunu odgovornost, u nastavku ću biti bolji!

Russell Westbrook je treću sezonu zaredom ubilježio triple-double prosjek. Kroz postizanje spektakularnih brojki utjecao je na samu igru i rezultat ali pritom nije bio spektakularno učinkovit, naprotiv. Šut za tri poena pao je na nezavidnih 29%, a pravi prosjek šuta od 50.1% daleko je ispod prosjeka lige.

Taj trend, nažalost po Oklahoma City Thunder, nastavljen je i u doigravanju. U dvije utakmice protiv Portland Trail Blazersa Westbrook je šutirao 13 od 37 (35.1%) postigavši samo jednu tricu iz deset pokušaja. Druga utakmica za Russa bila je posebno loša. Za postignutih 14 poena trebalo mu je čak 20 šuteva od kojih je “pospremio” njih pet. Iako je tome dodao 11 asistencija i devet skokova zabilježio je i šest izgubljenih lopti. Westbrook u tipičnoj maniri preuzima punu odgovornost ali nije jedini koji se bori s efikasnošću. Loša šuterska forma skoro cijele momčadi glavni je razlog što Blazersi nakon prve dvije utakmice vode 2-0 u seriji.

Preuzimam potpunu odgovornost za večeras jer sam igrao na način koji nije prihvatljiv, ali bit ću bolji tako da uopće nisam zabrinut”, nakon utakmice je izjavio Westbrook.

Na početku druge utakmice Gromovi su probali napasti koš umjesto da šutiraju s distance i pritom su bili donekle uspješni, ali jednostavno nije potrajalo. U večerašnjoj utakmici nešto će morati potrajati ili proraditi jer im u slučaju poraza prijeti prošlogodišnji scenarij, eliminacija u prvom krugu doigravanja.

 

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar