Warriorsi potpisali Alena Smailagića

Warriorsi potpisali Alena Smailagića

Golden State Warriorsi i Alen Smailagić potpisali su četverogodišnji ugovor vrijedan 6,13 milijuna dolara. Samo su prve dvije godine ugovora garantirane. Smailagić je biran u drugoj rundi kao 39. pick proteklog drafta. Izabrali su ga New Orleans Pelicansi kojima su Warriorsi proslijedili dva buduća picka druge runde u zamjenu za njega.

Prošlu godinu proveo je u Razvojnoj ligi, točnije Santa Cruz Warriorsima. Odigrao je 47 utakmica tijekom kojih je prosječno bilježio 9,1 poena i 4,1 skokova za 17 minuta na parketu. Smailagić je tako postao tek treći igrač u povijesti koji je na draftu izabran iz Razvojne lige. Prije njega to su uspjeli Thanasis Antetokounmpo i Chukwudiebere Maduabum.

Iako napadački odličan svu medijsku pozornost privukao je na račun obrane kada je izjavio da istu baš i ne voli igrati. Brzo se ispravio dodavši kako je kroz Razvojnu ligu morao igrati jer je to jedini način da pokaže kako može igrati u NBA ligi. Prošao je nesvakidašnji put do najjače lige svijeta i sada ostaje da se vidi koliko će ga Warriorsi u novoj sezoni koristiti u svom rosteru.

Najmlađi igrač u povijesti Razvojne lige je nastupao za Golden State na Ljetnoj ligi u Las Vegasu. U sedam utakmica je prosječno bilježio 7,4 poena i 4,7 skokova. Rođeni Beograđanin koji još uvijek nije napunio 19 godina nastupao je za U16 selekciju Srbije, a često se u medijima navodi da bi u budućnosti mogao nositi dres reprezentacije BiH. Novi ugovor će sigurno imati utjecaj na to gdje će svoju reprezentativnu karijeru Smailagić nastaviti.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar