Warriorsi će zadržati ”Golden State” u imenu prelaskom u San Francisco i novu dvoranu

Warriorsi će zadržati ”Golden State” u imenu prelaskom u San Francisco i novu dvoranu

Rick Welts, predsjednik košarkaških operacija Warriorsa, objavio je kako će oni zadržati ime „Golden State“ kada se premjeste u San Francisco u sezoni 2019.-2020. Organizacija je imala ime San Francisco Warriors kada su se premjestili iz Philadelphije.

Warriorsi su promijenili svoje ime 1971. kada su počeli igrati svoje domaće utakmice u Oaklandu. „Neka bude službeno“, izjavio je Welts.

Warriorsi su prvu sezonu odigrali 1946.-47. Tada su igrali u Philadelphiji. Osvojili su jedan naslov, pobjedom 1955.-56. protiv Detroit Pistonsa ukupno u seriji 4-1. Dvije godine nakon toga izgubili su protiv Boston Celticsa konferencijsko finale.

1962.-63. odlaze u San Francisco. Tamo su izgubili dva NBA finala. Jednom protiv Celticsa i jednom protiv Philadelphia 76ersa. 1971.-72. mijenjaju ime u Golden State koje su zadržali do danas i koje će zadržati u budućnosti. Protiv Washington Bulletsa su osvojili svoj prvi naslov pod time imenom, 1974.-75.

U idućih tridesetak godina nisu imali uspješne NBA sezone, ali uvijek su imali jednu od najboljih navijačkih baza u ligi. No, onda dolazi 2012.-13. i nova generacija, predvođena Splash Brothersima. Osvojili su dva naslova u posljednje dvije godine, a ako budu zdravi mogu obraniti naslov.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar