Walton tražio od Magica da zadrži Randlea i Lopeza

Walton tražio od Magica da zadrži Randlea i Lopeza
Sezona za Los Angeles Lakerse je gotova. Matematički su još uvijek u igri za doigravanje, ali realne šanse za tako nešto su minimalne. Brandon Ingram i Lonzo Ball su i službeno out do kraja sezone, a LeBron James će igrati sve manje, čak je i Andre Ingram dobio ponovni poziv putem desetodnevnog ugovora, no taj se potez više čini kao PR-evski nego košarkaški

Lakersi su prošlo ljeto pre lagano pustili Juliusa Randlea i Brooka Lopeza, a njihov su odlazak pokušali nadomjestiti potpisivanjem Rajona Ronda, Lancea Stephensona i Michaela Beasleyja, izgleda da im se ta odluka obila od glavu. Retrospektivno gledano, odluke Magica Johnsona to isto ljeto, nisu donijele mnogo toga dobroga franšizi iz grada Anđela, ne smijemo se zavaravati i reći da je Magic bio najzaslužniji za potpisivanje LeBrona, to je prvenstveno bila osobna odluka Kralja.

Julius Randle igra najbolju košarku u karijeri s Pelicansima, gdje bilježi najbolje brojke do sada u svakoj statističkoj kategoriji, trenutno je na prosjeku od 20,7 poena, skoro 9 skokova i tri asistencije, s time da je u svoj arsenal dodao i šut za tri poena, kojega pogađa s 35 % uspješnosti.

Brook Lopez se ove sezone u Bucksima, koji su na najboljem omjeru u ligi, 50-17, profilirao u jednog od (ako ne i najboljeg) šutera kada su u pitanju visoku igrači, puca šest i pol trica po utakmici (najviše od svih visokih igrača) te ih pogađa s 36 % uspješnosti.

S druge strane, Rondo, Stephenson i Beasley su ove sezone, možemo u najmanju ruku reći bili kolektivno razočaravajući za Lakerse.

Posljedica svega toga bi mogao biti otkaz Lukea Waltona, koji je ovu sezonu možda zamišljao s nekim drugim rosterom.

Bill Oram iz The Athletica je izjavio:

˝Magic Johnson je ignorirao zamolbu trenerskog štaba da zadrži Brooka Lopeza i Juliusa Randlea.˝

Treneri bi u NBA-u trebali imati priliku napraviti doprinos kada je u pitanju sastavljanje rostera, a Lukeu Waltonu ta prilika navodno nije bila ni ponuđena. Naravno, da su Randle, za kojega je napredak bio logičan s obzirom na godine i Lopez, kojemu je Mike Budenholzer namijenio jednu skroz drugu rolu, ostali u Lakersima, možda do tog njihovog osobnog napretka ne bi ni došlo.

Ako se svi ovi navodi dokažu kao istiniti, Magic Johnson u ovome trenutku možda izgleda kao najveći krivac za posrnule Lakerse, jer ipak je on taj koji LeBrona nije okružio s adekvatnim igračima.

    Ostavite komentar