Wall odlazi na operaciju, gotova sezona za njega

Wall odlazi na operaciju, gotova sezona za njega

Jedan od najboljih razigravača Istočne konferencije te zvijezda Washington Wizardsa John Wall odlučio se na operaciju pete, te je za njega ova sezona završena.

Wall cijelu sezonu vuče sa sobom probleme s lijevom petom, no kroz razne blokade i lijekove je pokušavao pomoći momčadi u borbi za doigravanje. Ipak, razina bola je postajala sve jača i sve teža za podnijeti, te se odlučio na odlazak u Wisconsin kod specijaliste, koji su zaključili da je operacija jedino rješenje. Procjenjuje se da će oporavak od ovakve ozljede trajati između 6-8 mjeseci.

Unatoč njegovoj želji za odlaganjem iste, operacija je jedino rješenje koje je Wall mogao donijeti vezano za boljitak svoje karijere. Riječ je o problemima s kojima se muči duže vremena, te koji su mu uz ozljede koljena stvarali konstantne probleme. Radi svega toga smo povremeno gledali njegovo AllStar izdanje, kao ono protiv Lakersa ovog mjeseca, kad je utakmicu završio s 40 poena i 14 asistencija, a češće nemoćna izdanja, gdje su ga protivnički bekovi na lagan način neutralizirali.

Uz sve to, od sljedeće sezone kreće njegov četverogodišnji supermax ugovor koji će mu donijeti skoro 170 milijuna dolara, a koji će morati opravdati, bilo u Wizardsima, bilo u nekoj drugoj franšizi.

S druge strane, ovo je ogroman udarac za Wizardse, koji sad u rotaciji imaju još samo Tomasa Šatoranskog kao opciju na poziciji jedinice, s obzirom na nedavni odlazak Austina Riversa. Uz sve to, zdravlje Otta Portera nije u najboljem izdanju te i njega često nema, tako da su ostali na Bradleyju Bealu kao jedinom zdravom nositelju igre.

Također, rezultati im ne idu u prilog, te su trenutno 25. momčad lige s omjerom 13-23, odnosno 5 utakmica udaljeni od najboljeg omjera za potencijalni prvi izbor drafta 2019. godine. Hoće li se okrenuti tankiranju te novog nositelja potražiti na draftu, ili će se pouzdati u Bradleyja Beala i njemu dati sve svoje nade za doigravanje, ostaje za vidjeti.

 

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar