Vlasnik Grizzliesa Robert Pera: Opet ćemo biti ekipa s 50 pobjeda u sezoni

Vlasnik Grizzliesa Robert Pera: Opet ćemo biti ekipa s 50 pobjeda u sezoni

Unazad par sezona, Memphis Grizzliesu su zahvaljujući kontinuiranom ulasku u doigravanje, te svojim prepoznatljivim Grit’n’Grid sistemom igre privukli pažnju te pridobili simpatije velikog broja ljubitelja NBA lige. No, na njihovu žalost, ti dani su iza njih.

Nakon odlaska Zacha Randolpha i Tonyja Allena, koji su bili jedni od sinonima te filozofije, i ozljede startnog razigravača Mikea Conleyja, franšiza se odlučila ući u rebuilding. Zbog toga je Dave Fizdale dobio otkaz, te su odbili sve pokušaje sklapanja tradea koji uključuju Španjolca Marca Gasola. Rezultat svega? Jedna od najlošijih momčadi lige, s omjerom 22-60. No, njihov vlasnik, Robert Pera, u tome ne vidi ništa loše. Dapače, on najavljuje brzi povratak na stare staze uspjeha.

“Gledajte, u ovoj ligi postoje stvari koje možete kontrolirati, te postoje stvari na koje ne možete utjecati. Nama su se prošle sezone dogodile ove druge. Ozljede su nas uništile. Točnije, ne samo ove godine, već i prije smo imali problema s njima, ali tek ie su došle do izražaja. Mnogi misle kako ćemo i iduću sezonu završiti na dnu, no, ako budemo imali zdravog Marca i Mikea, smatram da će stvari poprimiti drukčiji kontekst. Dapače, uz pravilan odabir na ovom draftu, te kvalitetne suigrače, koji će pomoći njima dvojici, ne vidim razlog zašto ne bi sezonu završili s najmanje 50 pobjeda.”, tako glasi izuzetno optimistična izjava Pere.

E sad, mnogi vlasnici plasiraju ovakve izjave radi širenja lažnog optimizma, iako su svjesni pravog stanja stvari. No, čini se da Pera nije jedan od njih, te da on ozbiljno misli ono što govori. Uostalom, takvo razmišljanje ne mora nužno biti pogrešno. Dodavanje kvalitetnih veterana osovini Conley-Gasol, te pravilan odabir na ovako dubokome draftu, bi mogli značiti da se Memphis vraća najmanje u borbu za doigravanje.

No, upitno je koliko je to realan scenarij. Conley je propustio 70 utakmica, a Gasola godine ne maze, te mu vrijednost u potencijalnome tradeu pada s vremenom. Na kraju, upitno je kako će se igrač iz ove draft klase uklopiti u momčad.

Ipak, lijepo je vidjeti optimizam u redovima Grizzliesa. Koliko ima osnova za takav optimizam, to ćemo saznati iduće sezone.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar