Vlasnik Detroit Pistonsa: Tankiranje za nas nije opcija

Vlasnik Detroit Pistonsa: Tankiranje za nas nije opcija

Ovogodišnje doigravanje brzo je završilo za momčad Detroit Pistonsa nakon četiri uzastopna poraza od najbolje ekipe Istoka Milwaukee Bucksa. Pistonsi ni u jednom susretu nisu imali izgleda, a zasigurno nije pomogla ni ozljeda njihovog najboljeg igrača Blakea Griffina.

Jedini All-Star  momčadi iz Motor Cityja vratio se na parket nedovoljno oporavljen kako bi pokušao pomoći svojim suigračima, ali to nije bilo ni približno dovoljno za bilo kakav preokret.

„Metla“ u prvom krugu doigravanja pokazala je koliko su zapravo Pistonsi daleko od najboljih momčadi istočne konferencije. Situacija nije dobra ni sa stanjem cap spacea. Griffinova plaća iznosi  34,5,  Andre Drummond će zaraditi 27,1, a Reggie Jackson 18,1 milijun dolara.

Ovakvo stanje nagovještava teško ljeto za Pistonse. Kroz draft bi se imali priliku pojačati ponekim mladim i atletičnim igračem, ali su umjesto toga odabrali borbu za doigravanje. To je točno ono što su željeli, ako pitate njihovog vlasnika Toma Goresa.

Moramo više napredovati. Mnogi govore o ideji pobjeda ili poraza; mi želimo pobjeđivati. U ligi je takvo stanje da neki misle da su porazi dobri, ali za nas to nije tako. Mi smo samo željeli pobjeđivati i to smo i napravili.“, rekao je Gores.

Ne vjerujem u tu ideju gubljenja ili tankiranja, kako god je nazvali. Mi trebamo kulturu pobjeđivanja i idemo vidjeti što će se dalje događati. Mislim da to nije baš u duhu sporta, izaći na parket i razmišljati o porazu. Jednostavno ne vjerujem u to i nećemo se upuštati u takve stvari.“, zaključio je Gores.

Pistonsi će ovog ljeta za cilj imati potpisati ponekog šutera ili atletičnog igrača kako bi pomogli Griffinu i Jacksonu. Gores je dodao kako bi pristao plaćati veći porez ako bi uspjeli dovesti igrače koji će im pomoći pobjeđivati. U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti poteze uprave Pistonsa kroz uski manevarski prostor cap spacea.

    Ostavite komentar