Vince Carter postao četvrti igrač s najviše odigranih utakmica u povijesti, prestigavši Stocktona

Vince Carter postao četvrti igrač s najviše odigranih utakmica u povijesti, prestigavši Stocktona

Legendarni Vince Carter je prestigao isto tako legendarnog Johna Stocktona na listi igrača s najviše odigranih utakmica u NBA ligi. Carter je skočio s petog na četvrto mjesto te sad ima 1505 odigranih utakmica, dok je Stockton na 1504. Velikom Vinceu nedostaje još 17 utakmica da prestigne Dirka Nowitzkog na trećem mjestu

Ovako sada izgleda lista top 5 igrača prema tom parametru:
1. Robert Parish (1611)
2. Kareem Abdul-Jabbar (1560)
3. Dirk Nowitzki (1522)
4. Vince Carter (1505)
5. John Stockton (1504)

Carter igra svoju 22. sezonu i izgleda da još ne misli stati. Ove, kao i prošle sezone igra u dresu Atlante Hawksa, a kroz karijeru je najveći trag ostavio u Toronto Raptorsima. Izabran je osam puta u All Star ekipu, bio je i najbolji rookie 1999. godine, a dobro pamtimo i njegovu veličanstvenu pobjedu na NBA Slam Dunk Contestu.

Ove sezone zabija u prosjeku 5,8 poena, dok je kroz cijelu karijeru u prosjeku zabijao 17 poena uz 4,3 skoka i 3 asistencije. Zanimljivo, popularni Air Canada i Vinsanity je u karijeri kroz 22 sezone, samo u tri gađao tricu ispod 40%, među kojima je i tekuća sezona.

Kako je rekao ranije, ne planira se još umiroviti, a mi se samo možemo nadati da stvarno neće i uživati.

Legenda Glasgow Rangersa na Football Manageru, student novinarstva i pub kviz veteran. Ljubav prema košarci otkrio preko Arenasa i Iversona. Pobornik romantike prije statistike.

    Ostavite komentar