VIDEO: Povijesna večer Klaya Thompsona, zabio 14 trica!

VIDEO: Povijesna večer Klaya Thompsona, zabio 14 trica!

Nakon najgoreg šuterskog ulaska u sezonu u kojem je u 7 utakmica zabio samo 5 trica, Klay Thompson je sinoć ”podivljao” i srušio NBA rekord.

U gostujućoj pobjedi Warriorsa protiv Bullsa (149:124), snajper iz Oaklanda je zabio 52 poena za samo 27 minuta, a upakirao je 14 trica iz 24 pokušaja, što je novi rekord po zabijenim tricama koji je do sinoć držao njegov suigrač Stephen Curry.

Već u prvom poluvremenu Klay je zabio 10 trica (isto NBA rekord), a prvaci lige su razbili nemoćne Bullse 92-50. To je drugi najveći broj poena u povijesti u jednom poluvremenu, ispred njih su samo Phoenix Sunsi koji su 1990. zabili 107 poena u 24 minute.

”Ne mogu vam opisati koliko sam sretan što svaku večer gledam ove momke, koliko su nesebični i kako timski igraju”, rekao je trener Steve Kerr nakon susreta.

”Kada mu je prva ušla, oči su mu bile velike kao košarkaška lopta. Nakon toga ga je nemoguće čuvati jer su sve lopte išle na njega, istrčavao je iz blokova, a ne smijete ga dodirnuti, teško je onda igrati obranu”, rekao je najbolji igrač Bullsa Zach LaVine.

”Nema boljeg osjećaja u košarci kada znate da će kod svakog vašeg dodira lopte ona završiti u obruču”, rekao je Klay nakon rekordne večeri.

Hajduk, more, NBA, muzika, knjige.

    Ostavite komentar