Veliki Dirk otišao u mirovinu!

Veliki Dirk otišao u mirovinu!

Ono o čemu se špekuliralo kroz cijelu sezonu sinoć je dobilo i službenu potvrdu – jedan od najboljih europskih igrača svih vremena te najveći igrač Dallasa u povijesti odlazi u zasluženu mirovinu na kraju ove sezone.

Cijelu večer se u zraku moglo osjetiti kako će i službeno označiti kraj karijere, a Marc Cuban se još jednom potrudio pokazati i potvrditi svima zašto su Mavericksi jedna od najboljih organizacija u Ligi – kao posebni gosti su došli bivši igrači koje je Dirk smatrao idolima, kao Charles Barkley i Larry Bird, a za vrijeme pauze pušten je posebni video u čast Dirkovoj humanitarnoj organizaciji, koji je posebno pogodio legendarnog igrača te ga rasplakao.

https://twitter.com/espn/status/1115793873631105026?s=21

I onda, nakon dvoboja, uslijedio je oproštajni govor koji je započeo ovacijama cijelog American Airlines Centra.

Hvala Vam, hvala! Kao što ste mogli i pretpostaviti, večeras je bila moja zadnja utakmica pred Vama, i jedva čekam vidjeti što je Marc pripremio za ceremoniju umirovljenja mog dresa! Jedino mi je žao što mi je Jamal Crawford ukrao cijeli show.”

 

Šalu na stranu, hvala Vam na svemu. Ovo je posebna večer za mene, cijela obitelj mi je ovdje, moj otac je ovdje večeras, i stvarno ne znam što bih još rekao, osim HVALA.”

Dvoboj je završio s pobjedom i s 30 poena na svom kontu, te tako otišao u legendu. Iza sebe je ostavio 1521 utakmicu i 31540 poena, te 21 sezonu u dresu jedne organizacije.

Dirk, Hvala ti na svemu, uživaj u mirovini!

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar