‘Uvik isto’ – dokumentarni film košarkaške obitelji Šarić

‘Uvik isto’ – dokumentarni film košarkaške obitelji Šarić

Od ožujka 2020. godine možete pogledati online dokumentarni film o Dariju Šariću, šibenskoj NBA zvijezdi i njegovoj legendarnoj košarkaškoj obitelji.

‘’Uvik isto’’, dokumentarni film koji prati NBA igrača Darija Šarića pri povratku u svoj rodni Šibenik tijekom ljetnih mjeseci i zasluženog godišnjeg odmora, nakon brojnih festivalskih uspjeha diljem svijeta, napokon možete pogledati iz udobnosti svog doma.

U režiji Slavice Šnur ovaj dokumentarni film prenosi vrijednosti koje krase košarkašku obitelj Šarić – tatu Predraga, bivšeg hrvatskog košarkaškog reprezentativca i najboljeg strijelca KK Šibenka, mamu Veselinku, legendarnu  igračicu šibenskoga Elemesa, kćer i sestru Danu, aktualnu igračicu ŽKK Šibenke, te sina i brata Darija, aktualnog NBA igrača Phoenix Sunsa.

Opušteni, jednostavni, i s vrlo dobrim smislom za humor, Šarići usprkos svim okolnostima ostaju uvik isti. To je film o košarci, o trudu i uspjehu ali više od svega to je film o obitelji Šarić i dalmatinskom mentalitetu. Jesu li se obiteljske vrijednosti promijenile unatoč velikom sportskom uspjehu Darija Šarića, mladog čovjeka i talentiranog i uspješnog sportaša provjerite na linku .

“Ovim filmom htjela sam ispričati priču o obitelji koja je ostala dosljedna svojim vrijednostima. Unatoč svim novcima koje je Darijeva karijera i njihova zajednička upornost omogućila, oni su ostali isti”, komentira redateljica filma Slavica Šnur.

Tijekom 2018. i 2019. godine, film je osvajao srca festivalske publike diljem svijeta, prikazan je na festivalima u Americi, Indiji, Italiji, Portugalu, Srbiji, Bosni i Hercegovini, a svjetsku i domaću premijeru imao je na Vukovar film festivalu u kolovozu 2018. godine. Od ožujka 2020. film napokon  dolazi u vaše domove i to preko platforme Vimeo on Demand gdje ga možete pogledati po promotivnim cijenama.

    Ostavite komentar