Utakmica sezone: Chicago-Atlanta

Utakmica sezone: Chicago-Atlanta

Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi odigrali su jednu od najatraktivnijih utakmica u povijesti lige. Nakon četiri produžetka rezultat je glasio 168-161 u korist Chicaga. Mlada zvijezda Hawksa Trae Young upisao je 49 poena i 16 asistencija, dok je s druge strane Zach LaVine vodio Bullse do pobjede s 47 poena, devet skokova i devet asistencija. Youngu je nedostajao jedan poen da bude tek peti rookie koji je zabio 50 poena na jednoj utakmici. Prije njega to su napravili Kareem Abdul-Jabbar, Wilt Chamberlain, Allen Iverson i Brandon Jennings.

No ova utakmica donijela je mnogo više, a to je ovih sedam nevjerojatnih podataka:

Utakmica s četiri produžetka

Ovo je bila tek 15. utakmica u povijesti lige u kojoj su odigrana četiri produžetka, i prvi put od 2015. godine kad su Detroit Pistonsi pobijedili Bullse rezultatom 147-144.

Nevjerojatan broj poena

U povijesti lige obje su ekipe na jednoj utakmici uspjele zabiti preko 160 poena samo tri puta. Zadnji put se to dogodilo 1983. godine kad su Detroit Pistonsi pobijedili Denver Nuggetse nevjerojatnim rezultatom 186-184.

Young se pridružio Hardenu

James Harden i Trae Young jedina su dva igrača u povijesti lige koja su na jednoj utakmici uspjeli postići 49 poena uz 16 asistencija. Harden je to napravio 2016. godine protiv New York Knicksa kad je zabio 53 poena uz 17 asistencija.

Rekordi franšiza

Bullsi i Hawksi postavili su rekord njihovih franšiza s ukupnim brojem poena postignutih na jednoj utakmici. Hawksi su prije ove utakmice imali 155 poena koje su zabili davne 1970. godine, dok su Bullsi imali 156 poena 1984. godine.

LaVine blizu Jordana

LaVineu su do triple-double učinka nedostajali jedna asistencija i jedan skok. U povijesti Bullsa samo je Michael Jordan tri puta imao triple-double učinak s barem 40 poena, 10 asistencija i 10 skokova.

Nevjerojatni Vince Carter

42-godišnja legenda NBA-a Vince Carter odigrao je 44 minute protiv Bullsa. Time je postao drugi igrač koji ima barem 42. godine da je odigrao više od 40 minuta na jednoj utakmici. Robert Parish je to napravio dva puta s Charlotte Hornetsima 1996. godine.

Pokušaji s linije za tri poena

Bullsi i Hawksi postavili su novi rekord NBA-a u pokušajima s linije za tri poena. Pucali su čak 108 trica. Hawksi su imali 60 pokušaja, a Bullsi 48.

Ove dvije ekipe pružile su nam jednu od najuzbudljivijih utakmica ove sezone te će se njihova fenomenalna predstava sigurno dugo pamtiti.

Veliki navijač Lakersa od sedme godine života. Osim NBA-a prati i ostale američke sportove poput NFL-a, a tu se još nađu Formula 1, nogomet i mnogo toga ostalog. Samo Zadar!

    Ostavite komentar