Uspjeh Jasikevičiusa nije zaboravljen – odlikovan najvećom nagradom

Uspjeh Jasikevičiusa nije zaboravljen – odlikovan najvećom nagradom

Prošlogodišnji uspjeh koji je Šarunas Jasikevičius kao trener donio Žalgirisu nije zaboravljen iako je nova sezona pred vratima.

 

Nekada sjajni playmaker je vodio malenu ali povijesno bogatu ekipu do Final Foura Eurolige, što je bilo veliko iznenađenje. Tamo su, kao potpuni autsajderi, u utakmici za treće mjesto savladali prvog favorita za titulu – ekipu CSKA Moskve.

Takav povijesni uspjeh je danas oživljen na ceremoniji dodjele državne nagrade za Jasikevičiusa. Predsjednica Republike Litve, Dalia Grybauskaite, je legendi europske košarke dodijelila medalju Reda Velikog Vojvode Gediminasa.

Spomenuta titula je posebna predsjednička nagrada namijenjena državljanima Litve za izvrstan rezultat u profesionalnom polju i promociji zemlje. Red Velikog Vojvode Gediminasa je osnovan 1928. godine.

 

Jasikevičius će s ekipom Žalgirisa ugostiti ekipu KIROLBET Baskonije 12. listopada i time započeti novu sezonu u najelitnijem europskom košarkaškom natjecanju.

Košarku zavolio kada je bio manji od lopte. Nakon dugog i neambicioznog trenažnog procesa, prešao na kratko i ambiciozno bavljenje analizama. Ljubitelj dobrog protoka lopte i piva. Često pregabaritan za sjedišta u autu. Voli upotrijebiti dobru analogiju više nego sve prije navedeno.

    Ostavite komentar