Umirovila se euroligaška legenda, Juan Carlos Navarro!

Umirovila se euroligaška legenda, Juan Carlos Navarro!

MVP Eurolige 2009., MVP njenog Final Foura godinu kasnije, a 2007. njen najbolji strijelac… Član momčadi desetljeća Europe, sa Španjolskom svjetski prvak te dvostruki osvajač Eurobasketa. Sve to su samo neka od postignuća velikog Juana Carlosa Navarra, koji će s 38 godina na leđima napokon otići u mirovinu.

Slavni ‘La Bomba’ praktički je cijelu karijeru proveo u istom klubu, izuzev jedne sezone u Memphis Grizzliesima, a dres katalonskog kluba nosio je dva desetljeća.

Njegovi floateri i trice nevjerojatno brzog izbačaja ponekad su znali biti nerezonski, hrpa cigli koja će izgubiti utakmicu ili naživcirati trenera… no najčešće bili su upravo suprotno! Bila to utakmica finala protiv SAD-a 2012., finale Eurobasketa 2011. protiv Francuske (na tom natjecanju bio je i MVP), ili pak partija koja je oduševila Amerikance, kad je protiv Pelicansa šutirao tricu 8/9.

Zbogom La Bomba, Euroliga više nikad neće biti ista!

 

Samoprozvani kralj tipkovnice, neproduktivni lajavac i jedini čovjek na Zemlji kojemu su u top 5 najdražih igrača Avery Bradley i Gary Harris. U slobodno vrijeme živim poput Ernestsa Gulbisa, izuzev toga što ne igram tenis.

    Ostavite komentar