U 96. godini preminuo Tex Winter

U 96. godini preminuo Tex Winter

Svi znamo koja je bila osnova igre legendarnih Bullsa Michaela Jordana: Triangle, ili sistem u kojem je svaki član ravnopravan. Sinoć nas je napustio i idejni tvorac istoga – u 96. godini košarkaški svijet je napustio po mnogima najbolji pomoćni trener u povijesti, legendarni Tex Winter. Ovu vijest je objavio Joe Cowley iz Chicago SunTimesa.

Winter je postao pomoćnik Phila Jacksona prilikom njegovog ustoličenja na mjesto glavnog trenera Bullsa, te ga je kasnije pratio i u Los Angeles Lakersima. Njih dvojica su zajedno osvojili devet naslova prvaka.

Svoju žalost radi njegove smrti su izrazili Lakersi, točnije njihova vlasnica Jeannie Buss.

U ime čitave organizacije izražavam duboko žaljenje radi smrti Texa. On je pomogao momčadi da osvoji četiri naslova prvaka, no bitnije od toga, bio je mentor mnogim mladim igračima i trenerima, koji su pod njegovom paskom doživljavali konstantni napredak. Ono najbitnije, Tex je bio jedna predivna osoba, i kao takvog ćemo ga uvijek pamtiti.”, stoji u priopćenju Lakersa.

Winter je također član Kuće Slavnih, u koju je ušao 2011. godine.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar