U 84. godini preminuo prvi GM Pacersa, Mike Storen

U 84. godini preminuo prvi GM Pacersa, Mike Storen

Košarkaški svijet ostao je bez još jedne legende. Osnivač Indiana Pacersa i bivši komesar ABA lige Mike Storen preminuo je u 84. godini života. Njegova kćer Hannah Storen objavila je tu vijest na svom Twitter profilu.

Ako ste znali mog oca, onda ste znali koliki je on utjecaj imao ne samo na sportsku industriju, nego na sve ljude koji su ga upoznali“, napisala je njegova kćer.

Bio je kreativan, veći od života, neustrašiv vođa, inspirirajući čovjek, uvijek je mislio ispred svih i ono najvažnije, moja najveća podrška. Teška srca i s puno tuge objavljujem kako je Mike Storen, voljeni otac, djed, muž, ponosni član Fighting Irsih obitelji preminuo danas zbog njegove bitke s rijetkom vrstom raka.

Pacersi su također objavili izjavu u kojoj su napisali kako je nemoguće precijeniti utjecaj Storena na njihovu organizaciju i na ABA ligu.

Storen je 1967. pomogao osnovati Pacerse i postao je njihov prvi GM. Nakon nekoliko godina otišao je iz te momčadi, ali pomogao je pokrenuti tu momčad. U devet sezona ABA lige Pacersi su osvojili tri naslova i bili su u finalu pet puta.

Bio komesar ABA lige od 1973.-74. i osim toga bio je jedno vrijeme vlasnik Memphis Sounsa i GM Atlanta Hawksa.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar