Kolege odlučile: Budenholzer trener godine

Kolege odlučile: Budenholzer trener godine

Trener Milwaukee Bucksa, Mike Budenholzer izabran je za nagradu National Basketball Association’s 2019 Coach of the Year, odnosno nagradu u kojoj se bira najbolji trener sezone, a koju dodjeljuju treneri NBA lige.

Budenholzer je ove godine svoje Buckse odveo do 60 pobjeda i najboljeg omjera u ligi, a njegov uspjeh nije bilo teško za prepoznat, što su upravo učinili njegovi kolege treneri.

Za razliku od službene nagrade za NBA trenera godine, koju biraju mediji, ovu nagradu bira 30 NBA trenera. Budenholzer je također bio izabran za trenera godine od strane medija, kada je Hawkse 2015. godine odveo do prvoga mjesta na istoku sa 60 pobjeda.

Glasove su također dobili trener Netsa Kenny Atkinson, trener Nuggetsa Michael Malone, trener Pacersa Nate McMillan, trener Spursa Gregg Popovich, trener Jazza Quin Snyder te trener Trail Blazersa, Terry Stotts.

˝Nevjerojatna je čast biti prepoznat od strane svojih kolega, baš to ovu nagradu čini doista posebnom. Hvala mojim kolegama, no još bitnije, hvala mojim igračima i osoblju u Milwaukeeju, upravo je njihov rad ovu sezonu učinio posebnom

Ovu je nagradu prošle sezone uzeo Dwane Casey, a godinu ranije su je podijelili Mike D’Antoni i Erik Spoelstra, Budenholzer je isto tako favorit da uzme i službenu nagradu za trenera sezone, koja će se dodijeliti krajem lipnja na posebnoj dodjeli NBA nagrada.

    Ostavite komentar