Trae Young i Mohamed Bamba izlaze na NBA draft

Trae Young i Mohamed Bamba izlaze na NBA draft

Nakon odrađivanja potrebne godine na koledžu, te lošeg rezultata i ranog ispadanja s March Madnessa, bek koledža Oklahoma Trae Young, odnosno centar koledža Texas Mohamed Bamba su odlučili izaći na ovogodišnji draft.

Young je na koledžu bilježio 27.4 poena te 8.7 asistencija u prosjeku, a široj javnosti je postao najpoznatiji po dalekometnim tricama s kojima je zatrpavao koš protivnika. To je dovelo do usporedbi sa jednim od najboljih šutera današnjice Stephom Curryem, te istovremeno plasiralo Younga u top5 prospecta, a po nekim predviđanjima i u 3 najbolja izbora na draftu. No, u to vrijeme je krenuo i njegov pad u formi, što su mnogi skauti i analitičari pripisali slabom psihološkom profilu, odnosno nemogućnosti prihvaćanja pritiska te nošenja s istim, te mu se to navodi kao jedan od minusa. Nakon svega, njegova vrijednost je pala ispod petog mjesta, te se predviđa da bi trebao biti u top10 izbora.

S druge strane, Bamba je bilježio 12.9 poena te 10.4 skoka po utakmici, te je postavio rekord koledža sa 111 blokada u 30 utakmica. Krasi ga ogroman raspon ruku, odlična pokretljivost, dobar rad nogu, te potencijal da postane obrambena neman. Kao slabosti se ističu prelagano ispadanje na finte, povremena nezainteresiranost, učestala toplo-hladna izdanja te spora obrambena reakcija, no isto tako se navodi da na obrambenom dijelu ima još mjesta za napredak. Smješta ga se u top5 izbora.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar