Tony Parker odlazi u mirovinu

Tony Parker odlazi u mirovinu

Četverostruki NBA šampion i šesterostruki All-Star, Tony Parker, odlučio se umiroviti u 37 godini nakon 18 odigranih sezona u NBA ligi.

Umirovit ću se. Odlučio sam da neću više igrati košarku. Ne mogu više biti Tony Parker“, rekao je za ESPN.

Francuski razigravač je u svojim ranijim istupima pred medijima govorio kako razmišlja o mirovini ali da će se sve znati u lipnju.

Mnogo je različitih stvari koje su me odvele do ove odluke, ali na kraju dana sam bio: “Ako više ne mogu biti Tony Parker i ako se ne mogu boriti za naslove, više ne želim igrati košarku“, dodao je Parker.

Ubrzo se oglasio i na Twitteru.
https://twitter.com/tonyparker/status/1138114016323297280


Parker je u ligu došao 2001. godine kada su ga na draftu kao 28. pick izabrali San Antonio Spursi u kojima je proveo 17 sezona, a svoju posljednju u karijeri proveo je u Charlotteu.

Osvojio je četiri NBA naslova sa Spursima, a 2007. je bio i MVP finala. Šest puta je bio na All-Staru, tri puta u najboljoj drugoj i jednom u najboljoj trećoj petorci sezone. S Francuskom je 2013. osvojio Eurobasket na kojemu je pokupio i MVP nagradu.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar