Thibodeau želi Simmonsa u zamjenu za Butlera

Thibodeau želi Simmonsa u zamjenu za Butlera

Trener/predsjednik košarkaških operacija Minnesote Tom Thibodeau ima želju zadržati svog najboljeg beka Jimmyja Butlera na rosteru za narednu sezonu unatoč igračevoj želji za odlaskom te izjavama kako poštuje njegovu želju za odlaskom. Razumljiva je Thibsova želja – Butler mu je jedan od najboljih igrača u momčadi, te njegov odlazak nije lako nadoknadiv. Uz sve to, bez Butlera šanse franšize za novo doigravanje drastično padaju.

Kako bi uspio nadoknaditi njegov odlazak Thibs ima namjeru tražiti paket u kojem će se pronaći jedan iskusni veteran, jedan mladi talent, budući resursi za draft te stvaranje prostora na salary capu. U prijevodu želi izvući donekle sličan paket kakav je on dao pred godinu dana Chicagu prilikom angažmana Butlera, i to je glavni kamen spoticanja prilikom svakih pregovora oko eventualne razmjene. Ostale franšize su svjesne situacije u kojoj se Wolvesi nalaze, te činjenice da je Butler sljedeće ljeto slobodan igrač. Bez njegovih garancija o dugoročnom vezanju za budućeg poslodavca šanse za ostvarivanje ovakvog tradea padaju na niske granice.

Upravo radi ovih zahtjeva iz priče se povukla Philadelphia, koja je imala namjeru dovesti Jimmya. Nakon što su poslali inicijalnu ponudu Wolvesi su im odgovorili kako u paketu žele – Bena Simmonsa. Jasno, nakon ovog ludog zahtjeva Elton Brand, Brett Brown i društvo su se istog trena povukli iz bilo kakvih pregovora, svjesni da do dogovora neće doći.

I upravo ovakva vrsta zahtjeva postavlja jedno pitanje – da li Thibodeau uopće želi da udovolji Butleru i dogovori razmjenu? Razumljiva je njegova odluka o tome da gleda najbolju ponudu za svoju franšizu, no ovakvi suludi zahtjevi neće privući niti jednu franšizu. No najgori su razmjeri posljedica koje ovakvo ponašanje Wolvesa mogu napraviti.

Butler je jasno rekao kako nema namjeru se priključiti momčadi sve dok mu ne dogovore razmjenu. Ako do dogovora ne dođe, a Butler se ne javi u momčad u roku 30 dana od početka trening-kampa, igrač ne može iduće ljeto potpisati ugovor s novim poslodavcem sve dok Minnesota ne odobri isti. U tom slučaju jedino rješenje je igračev odlazak na operaciju te pravdanje nedolaska s istim. Na taj način je i Mo Williams ishodio odlazak u Cavse pred par sezona.

Nadam se da to toga ipak neće doći.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar