Thibodeau zadovoljan razmjenom, vlasnik franšize ozbiljno razmišlja o otpuštanju Thibsa i njegovog zamjenika

Thibodeau zadovoljan razmjenom, vlasnik franšize ozbiljno razmišlja o otpuštanju Thibsa i njegovog zamjenika

Poslije višemjesečnog trajanja saga vezana za odlazak Jimmyja Butlera je konačno došla do svog kraja razmjenom u Philadephiju. Iako su konstantno tražili mlade talente u kombinaciji s draft izborima u Timberwolvesima su se na kraju morali zadovoljiti samo jednim izborom druge runde, i to za 2022. godinu.

Iako paket koji su dobili u zamjenu za nezadovoljnog igrača kojem ističe ugovor nije loš ostaje dojam kako su pojedine franšize nudile bolje ponude: Miami je ponudio Josha Richardsona i izbor prve runde, Pelicansi Nikolu Mirotića i nezaštićeni izbor prve runde, dok je Houston poslao dvije ponude – prva je uključivala četiri izbora prve runde, dok se druga sastojala od Erica Gordona, Nenea i dva izbora prve runde.

Zbog toga su novinari odlučili priupitati trenera-predsjednika košarkaških operacija Toma Thibodeaua zbog čega je franšiza odlučila prihvatiti ponudu Philadelphije.

Željeli smo kvalitetne igrače koji nas mogu odmah pojačati na obje strane parketa, i smatram da smo ih dobili. Iako smo imali nekolicinu ponuda smatrali smo da trebamo biti strpljivi te čekati pravu.

Kada imate opciju da dovedete dva igrača, koji su prošle sezone bili starteri u ekipi koja je upisala 52 pobjede i igrala polufinale doigravanja, koji su mladi i imaju mjesta za napredak u oba smjera, onda takvu ponudu prihvatite unatoč smanjenoj ponudi resursa.

Ovo je bila najbolja ponuda gledajući faktor budućnosti franšize. U zamjenu za jednog igrača smo dobili tri igrača koji nam daju širinu u rotaciji, te smo usput dobili i dodatni izbor na draftu.

 

Jedan od razloga prihvaćanja ove ponude se krije i u činjenici da su Thibodeau i njegov pomoćnik Scott Layden bili na korak do otkaza u vrijeme post-sezone, odnosno i prije eskaliranja situacije s Butlerom.

Navodno je Glen Taylor, vlasnik franšize, dugo vremena razmišljao o otpuštanju navedenog dvojca, a situacija s Butlerom je samo pogoršala njihov odnos. Ovu krizu je navedeni dvojac preživio, iako im otkaz i dalje visi nad glavom.

Prema informacijama kojima raspolaže Adrian Wojnarowski od samog dolaska Butlera u Minnesotu Thibodeau se nalazi pod posebnim povećalom vlasnika zbog svoje politike odricanja budućnosti zarad kratkoročnog uspjeha. Nakon eskaliranja situacije s Jimmyjem, te odbijanja nekolicine jakih ponuda, Tayloru je dozlogrdilo slušati Thibodeauove izlike, te je nakon poraza od Sacramenta odlučio presjeći situaciju i dogovorio ovu razmjenu.

Mač otkaza i dalje visi nad glavom Thibodeaua i Laydena, ostaje pitanje hoće li uspjeti tu istu oštricu izbjeći do kraja sezone.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar