Temple u Memphisu, Divac vratio McLemorea

Temple u Memphisu, Divac vratio McLemorea

Kako javlja Adrijan Wojnarowski Sacramento Kingsi i Memphis Grizzliesi su obavili razmjenu igrača. Put Sacramenta će krenuti bek Ben McLemore (koji je tako poslije godinu dana vraća u Kingse), mladi centar Deyonta Davis, pick druge runde 2021.godine i neznatna suma dolara. Put Elvisovog grada ide Garrett Temple koji može s uspjehom da pokriva tri pozicije (play, bek šuter i nisko krilo).

Sva trojica imaju još samo jednu godinu ugovora,Temple će zaraditi 8 milijuna dolara, McLemore 5,46 milijuna, a Davis 1,54 milijuna dolara.

Prošle godine Temple je za Kingse odigrao 65 utakmica (35 startao) i postizao u prosjeku 8,4 poena, hvatao 2,3 skoka, dijelio 1,9 asistencija te imao skoro jednu ukradenu loptu po utakmici. Osim Kingsa za koje je igrao zadnje dvije godine, Temple je igrao za Washington Wizardse, Charlotte Hornetse, Milwaukee Buckse, San Antonio Spurse, te Houston Rocketse. Inače, Temple nakon 4 godine na Louisiana State Univerzitetu nije izabran na draftu 2009. godine ali je nakon ljetne lige potpisao za Rocketse koji su mu bili prva NBA momčad.

McLemore je prošle godine za Memphis odigrao 56 utakmica (17 startao) i postizao 7,5 poena, hvatao 2,5 skoka i dijelio skoro jednu asistenciju po utakmici. McLemorea su Kingsi izabrali na draftu 2013. godine kao 7. izbor prve runde. Prije Kingsa je odigrao jednu sezonu za Kansas.

Deyonta Davis je prošle godine (njegova druga u NBA i u Memphisu) odigrao 62 utakmice (6 startao) te postizao 5,8 poena i hvatao 4,6 skokova po utakmici.

Razloga zašto su se u Memphisu odlučili na razmjenu s Kingsima je taj što osim Mikea Conleyja na beku nisu imali veterana da pomogne mladim Andrewu Harrisonu, Javonu Carteru i Koby Simmonsu u napredovanju, ali i u povratku Grizzliesa u playoff.

Razmjena s Memphisom je Kingsima pomogla da otvore dodatni prostor na capu, te sada imaju 20,5 milijuna za dovođenje pojačanja. Kingsi sada imaju 14 igrača na garantiranim uglavnom rookie ugovorima te će biti zanimljivo vidjeti koga će dovesti za preostali iznos.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar