Stravična ozljeda Patricka McCawa

Stravična ozljeda Patricka McCawa

Momčad Sacramento Kingsa sinoć je u svom Golden One Centru ugostila aktualnog prvaka, momčad Golden State Warriorsa koji su protutnjali kroz Californiju i odnijeli pobjedu 112-96. Pobjeda na krilima sjajnog Kevina Duranta s double-double učinkom te 25 poena Klaya Thompsona koji se vratio nakon ozljeda pali su u drugi plan jer je susret obilježila stravična ozljeda njihovog beka krajem treće četvrtine. Warriorsi su imali vodstvo i napad kada je Jordan Bell pronašao Patricka McCawa koji je bio na utrčavanju prema košu. Njegovu namjeru da loptu zakuca kroz obruč osujetio je veteran Vince Carter nepromišljenim ulazom u protivnika nakon čega je McCaw doživio stravičan pad.

Sophomore lige u momčadi Warriorsa bio je u punom trku dok je Carter ušao ispod njega. McCaw je pao na leđa nakon čega se počeo okretati po parketu uz ružne scene praćene trzajima i bolnim grimasama. Evidentno je bilo da neće moći nastaviti te je liječnička ekipa odmah dotrčala do njega, a igrač je ostao ležati još nekih desetak minuta sve dok nije mobiliziran i na nosilima odvezen u bolnicu. O potezu veterana najviše govori reakcija trenera Stevea Kerra koji je počeo vikati s klupe jasno dajući do znanja da nije ljut na suce nego na Cartera. „Ne obraćam se vama nego Vinceu, on je puno bolji od ovoga“, urlao je Kerr.

Izvori ESPN-a još jutros su javili prve vijesti prema kojima se McCawu vratio osjećaj u nogama koje nakon teškog pada gotovo da uopće nije osjećao. Rendgenski snimak grudnog koša je uredan, a još uvijek se čekaju rezultati CT-a glave nakon čega će biti podvrgnuti magnetnoj rezonanci. Pad kakav je doživio bek Warriorsa iziskuje niz pretraga zbog čega je sasvim normalno da se za neke preciznije rezultate i dugoročne prognoze pričeka još neko vrijeme. Prema informacijama koje su sada dostupne, nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, a poruke podrške odmah su preplavile društvene mreže.

Carter je nakon prekršaja istog trenutka bio svjestan što je učinio, ali mu je to trener Warriorsa svojim vikanjem svakako dao do znanja. Vidno zabrinut, veteran lige koji nema status prgavog igrača, stajao je na terenu čekajući što će se dogoditi s McCawom. Prišao je par puta kada je McCaw smješten na nosila te mu uputio par poruka uz vjerojatno izvinjenje. Nakon što se smirio, Kerr je također došao do Cartera i stao uz njega. Iako nije izgledao kao namjeran prekršaj jer igrač nema takvu reputaciju, AirCanada je dobio flagrant 1, a McCaw je iz dvorane ispraćen pljeskom.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar