Steve Ballmer kupio dvoranu Forum, korak bliže preseljenju Clippersa

Steve Ballmer kupio dvoranu Forum, korak bliže preseljenju Clippersa

Vlasnik Los Angeles Clippersa Steve Ballmer uspio je dogovoriti kupovinu dvorane Forum u Inglewoodu, tako je prešao najveću prepreku za organizaciju što se tiče izgradnje nove dvorane u tom području.

Clippersi su objavili kako je novoosnovani CAPSS LLC uspio dogovoriti kupovinu s kompanijom The Madison Square Garden koja je bila vlasnika Foruma. Ballmer će kupiti ovu dvoranu za 400 milijuna dolara u gotovini.

Sada će Ballmer moći izgraditi novu dvoarnu s 18,000 mjesta za Clipperse. Fourm će i dalje ostati mjesto za glazbene događaje.

MSG koji posjeduje New York Knickse također je bio u bitci s gradom Inglewoodom i Ballmerom što se tiče izgradnje nove dvorane u blizini Foruma. James Dolan, glavni čovjek MSG-a optužio je grad Inglewood kako je prekršio ugovor jer su htjeli dopustiti konkurenciji Foruma izgraditi u blizini dvoranu.

Očekuje se kako će se dopuštenje za izgradnju nove dvorane Clippersa dobiti kasnije tijekom ljeta. Clippersi su objavili kako će arena stvoriti 7500 visoko plaćenih poslova za građevinare, dok će imati 1500 stalnih poslova jednom kada se dvorana otvori. Osim toga Clippersi su i ponudili paket od 100 milijuna koji bi trebao pomoći lokalnoj zajednici.

Kao dio kupovina Foruma, MSG je dogovorio kako će stari zaposlenici i dalje imati ponude za ostanak kod novog vlasnika dvorane.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar