Stern: Pokušali smo zaustaviti “The Decision”, no neuspješno

Stern: Pokušali smo zaustaviti “The Decision”, no neuspješno

Svi se sjećamo načina na koji je LeBron James priopćio svoju odluku o napuštanju Clevelanda i prelaska u Miami 2010. godine. Sada već kultni “Decision”, koji je gledalo 13.1 milijun ljudi, je zasigurno najveća mrlja u njegovoj karijeri, te ono što mu kritičari najviše zamjeraju.

Dok su LeBron i ljudi oko njega mislili da je to odlična ideja, tadašnji komesar David Stern je od samog početka pokušavao promijeniti njihovo mišljenje, pretpostavivši koliko bi takav način bio loš za ligu, klub i igrača.

Od samog početka, kada smo saznali za to, znali smo da takav način ne može dobar biti. Pretpostavili smo koliko bi negativnih posljedica moglo biti radi toga, i trudili smo se odgovoriti ih od toga, ali nažalost nismo uspjeli.”.

Kada osoba poput Sterna vidi negativne posljedice svega toga, onda se morate zapitati o toj ideji. No LeBronov tim i on sam su izgleda toliko bili uvjereni da je riječ o odličnoj ideji da nisu ni razmislili o mijenjanju odluke. Na kraju vidimo da mu je to bila najveća pogreška u karijeri.

Na terenu produktivan kao spasioc na vaterpolo utakmici. Dan bez pive uzaludno proživljen, kao i bez košarke.

    Ostavite komentar