Steph Curry prestigao Reggia Millera po broju ubačenih trica

Steph Curry prestigao Reggia Millera po broju ubačenih trica

Svima nam je jasno da je samo pitanje vremena kada će Stephen Curry postati NBA igrač s najviše pogođenih trica u povijesti lige.

Od sinoć, još je jedan korak bliže tom fantastičnom ostvarenju. S 2562 pogođena šuta za tri poena sada je drugi na vječnoj listi preskočivši usput Reggia Millera. Impresivno je što mu je za taj podvig trebalo samo 715 utakmica u odnosu na Millerovih 1389.

https://twitter.com/NBCSWarriors/status/1353182841073491971?s=20

 

Reggie je, u maniri pravog gospodina, ekspresno čestitao Curryju naglasivši kako posao još nije obavljen.

 

Steph sada “gleda u leđa” još samo Rayu Allenu (aka Jesusu Shuttlesworthu). Ray trenutačno ima 411 trica više na svome kontu, ali Steph ne misli stati. Ono što je također fascinantno je Stephova produktivnost. S preciznošću od 43.3% bolji je od Millera i Allena, a tim postotkom predvodi i top 200 igrača po broju ubačenih trica.

Zanimljivo je da je u bliskoj vezi s dvojcem koji predvodi ligu po postotku ubačenih trica. Trener Steve Kerr najbolji je u povijesti s 45.4% pogođenih šuteva za tri poena, a brat Seth Curry (koji ove godine šutira nestvarnih 59.6%) u karijeri bilježi preciznost od 44.9%. Jedino pitanje je na kojem broju će stariji Curry stati i hoće li netko u budućnosti imati priliku prestići ga.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar