Smith optužio Cavse za tankiranje, dogovoren raskid suradnje

Smith optužio Cavse za tankiranje, dogovoren raskid suradnje

Iako su se ljetos suočili s odlaskom LeBrona Jamesa iz Cleveland Cavaliersa su optimistično u medije slali izjave kako njihov cilj nije tankiranje već doigravanje, što su htjeli dokazati davanjem novog ugovora Kevinu Loveu. Ipak, nakon katastrofalnog početka te otkaza koji su uručili Tyju Lueu nakon 6 poraza svima je postalo jasno kako su priče o doigravanju bajka za malu djecu.

Svima, osim njima samima.

Na njihove izjave se danas osvrnuo i JR Smith, koji je u razgovoru za The Athletic otvoreno izjavio kako cilj momčadi nije doigravanje već tankiranje.

“Nisam uvjeren da je cilj pobjeđivati, štoviše siguran sam u to. Kako vrijeme odmiče sve sam više siguran da je cilj razvijati mlade te skupljati poraze u svrhu dobivanja što boljeg izbora na draftu.”, rekao je Smith te nastavio dalje u istom tonu:

Iskreno, ne želim biti dio momčadi koja nema namjeru pobjeđivati. Isto tako ne želim da mi otkupe ugovor i da usred sezone postanem slobodan u odabiru nove sredine. Ne želim tako uništiti sve što je stvoreno od kad sam ovdje, te ne želim da me po tome pamte nakon svega. Smatram da opcija buyouta nije poštena prema suigračima, trenerima te prema ljudima koje svakodnevno viđam u dvorani. Za mene je velika razlika između otkupa i razmjene, i radije bih htio biti uključen u razmjenu nego da se na onakav način oprostim od svih.

Jasno, ove izjave su odmah shvaćene kao izražavanje zahtjeva za razmjenu, te su u Cavsima održali sastanak s njime, nakon kojeg su odlučili udovoljiti njegovoj želji.

Kako su objavili u službenom priopćenju Cavsi i Smith su dogovorili njegovo udaljavanje iz momčadi, te će sve do pronalaska novog kluba trenirati samostalno.

 Cleveland Cavaliersi žele obavijestiti javnost kako JR Smith više neće biti član ekipe te da će trenirati odvojeno. U tom razdoblju klub će uložiti sve napore kako bi što prije pronašao sredinu za njega. Isto tako se želimo zahvaliti Smithu i njegovoj obitelji na svemu što su učinili za Cavalierse.

 

Ostaje nam za vidjeti gdje će se skrasiti Smith. Iako nije u idealnoj formi, vjerojatno postoji contender koji bi htio se kockati s njime. No, postoji jedan problem – njegov ugovor, koji iznosi 15 milijuna za ovu godinu. Iduća godina iznosi 15.6 milijuna, ali ima samo 3.8 milijuna garantiranog novca, koji se može staviti na waive.

No ipak, prvo treba naći novog poslodavca.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar