Sixersi žele D’Antonija, Kingsi zadovoljni Waltonom

Sixersi žele D’Antonija, Kingsi zadovoljni Waltonom

Vlasništvo Philadelphia 76ersa (predvođeni Joshom Harrisom) navodno pokazuje velik interes u odabiru novog trenera kluba iz Pennsylvanije. Dopuštanje involviranja u takve odluke razlog je zašto vlasništvo toliko simpatizira generalnog menadžera Eltona Branda. Meta im je, ni manje ni više, nego Mike D’Antoni, napadački genij među NBA trenerima.

Vijest je prenio novinar Philadelphia Inquirera, Keith Pompey.

Još od prošlog tjedna izvori tvrde da je odluka D’Antonijeva.  Kažu da je on čovjek kojeg vlasnici kluba žele. Jedan izvor je čak rekao da bi 69-godišnjak morao namjerno sabotirati intervju  kako mu Sixersi ne bi ponudili mjesto trenera.

Problem je što bi u biti Brand trebao biti taj koji odabire kandidate. Vlasništvo bi trebalo samo potvrditi ili odbiti njegov prijedlog. U ovom slučaju i Brand gura D’Antonija kao glavnog kandidata, a navodno je Joel Embiid dao svoj blagoslov. Štoviše kolaju glasine da će, ako D’Antoni postane trener, Sixersi krenuti u razmjene. Očekuje se da će imati pravo glasa u odabiru igrača za svoj prepoznatljivi stil igre.“

S obzirom na to da je Billy Donovan postao trener Chicago Bullsa, lista kandidata za posao u Philadelphiji je ostala na dva imena. Tyronn Lue i Mike D’Antoni. Lue je konvencionalni izbor, trener koji bi pokušao ostvariti plan s rosterom koji mu stoji na raspolaganju. Uz predvodnike Joela Embiida i Bena Simmonsa jezgru momčadi čine još Tobias Harris, Josh Richardson i Al Horford. Manje promjene bi se zasigurno dogodile, ali Lue je trener koji bi volio iskoristiti igrače i stil kojeg su 76ersi već izgradili.

D’Antoni, s druge strane, predstavlja radikalnu promjenu u filozofiji igre. U Houstonu je na centarsku poziciju instalirao Roberta Covingtona, igrača neznatno višeg od dva metra. Trenutačni popis igrača drastično bi se promijenio, ali čini se da vlasnici Sixersa s tom idejom nemaju nikakvih problema.

Spomenuti Donovan očito je sve dogovorio s Bullsima. Četverogodišnji ugovor vrijedan 24 milijuna dolara nešto je unosniji od onog njegova prethodnika Freda Hoiberga koji je zarađivao oko pet milijuna po sezoni.

https://twitter.com/ShamsCharania/status/1309200964730138626?s=20

U Kaliforniji, Sacramento Kingsi su odlučili zadržati Lukea Waltona kao glavnog trenera. GM Monte McNair je izjavio da su s Waltonom na istoj „valnoj duljini“.

Luke će biti naš trener iduće godine. Stvarno sam uzbuđen što ću raditi s njim. Mislim da imamo usklađene vizije da ćemo ih početi provoditi u djelo.“

Svoju prvu sezonu na klupi Kingsa Walton je završio s omjerom 31 – 41. McNair, koji je bio izvršni direktor Rocketsa, rekao je da će u svoj novi tim ugraditi pace&space ideje. Ideje koje je provodio onaj budući trener Sixersa.

U Houstonu smo očito neke stvari doveli do ekstrema. Djelomično je tako bilo zbog osoblja koje smo imali. Postoje, međutim, neke postavke koje ćemo primijeniti ovdje. Definitivno ćemo igrati brzo i široko. Puno je svestranosti i talenta među ovim igračima. Mislim da će to odrediti kako ćemo graditi ekipu“, zaključio je McNair.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar