Sixersi „opjevali“ Setha Curryja nakon pobjede nad Wizardsima

Sixersi „opjevali“ Setha Curryja nakon pobjede nad Wizardsima

Philadelphia 76-ersi uspjeli su sinoć pobijediti Washington Wizardse usprkos sjajnoj noći Bradleya Beala koji im je „utrpao“ rekordnih 60 poena. To im je pošlo za rukom ponajviše zbog herojske igre Joela Embiida, ali i preciznosti Setha Curryja. Mlađi brat košarkaške dinastije Curry, čiji je zaštitni znak dalekometni šut, pogodio je šest trica iz samo sedam pokušaja, ali odlično se snalazio i u neposrednoj blizini koša.

Na kraju utakmice na svome kontu imao je 28 poena uz tri asistencije. Posebno dojmljiva je bila suradnja s centrom Sixersa koji je, nakon utakmice, za svog suigrača imao samo riječi hvale.

„Bio je sjajan“, rekao je Embiid.

Radi svoj posao. Ne znam je li uopće koji put promašio. Započeo je utakmicu šutirajući šest od šest za tri poena. To je bio sjajan vjetar u leđa. Treba odati priznanje Darylu (Moreyu) jer je to omogućio. Očito je da je, s momcima koje imamo ove godine, malo lakše nego prijašnjih sezona. Lakše je meni, lakše je Benu (Simmonsu), lakše je svima. Lopta se kreće, svi ju dijelimo, šuteri šutiraju, a svi dominiramo“, zaključio je Embiid.

https://www.youtube.com/watch?v=vB6He-4qI58

Igra dva – na – dva nešto je što preferira trener Doc Rivers. Činjenica da takve akcije izvode s lakoćom mogla bi biti važan faktor kako sezona bude odmicala, ali i u doigravanju.

Da, to sam rekao i ranije, Seth je odličan pick – and – roll igrač. Donosi odlične odluke kad je lopta u njegovom posjedu. Zna da ima „top“ u rukama, tako da kad protivnički igrači trče ne bi li ga blokirali uvijek može „prodati lažnjak“ i nastaviti voditi loptu. Jedna od naših najuspješnijih akcija je pick – and – roll Joela i Setha. Vjerujemo mu s loptom u rukama“, izjavio je Rivers.

Curry je već ranije izjavio kako želi biti više od običnog šutera. Ovakva raznovrsnost, međutim, nije novost u njegovoj karijeri.

Iskreno, nije ovo ništa drukčije od onog što radim cijeli život, cijelu karijeru“, objasnio je Seth.

Koristim svoj šut, a zbog njega imam priliku raditi i druge stvari. Znam da me respektiraju svaki put kad uhvatim loptu i pogledam prema košu. Da bih bio konstantna prijetnja moram biti dobar dribler, kao i asistent.“

Već sutra Sixersi nastavljaju užurbanu NBA sezonu, a sljedeći protivnici su Brooklyn Netsi. Pobjeda protiv Wizardsa bila im je peta u nizu i definitivno se tu ne žele zaustaviti.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar