Silver o situaciji s Kinom: Brzo će sve biti normalno

Silver o situaciji s Kinom: Brzo će sve biti normalno

Komesar NBA lige Adam Silver tijekom All-Star vikenda procijenio je kako je tweet Daryl Moreyja o podržavanju prosvjeda u Hong Kongu koštao NBA nešto manje od 400 milijuna dolara gubitka prihoda.

Silver je rekao kako nema dugoročne štete između NBA i Kine.

Ne želim bježati od toga. Nismo bili prikazivani u Kini jedno vrijeme i zbog toga su mnogi partneri u Kini odlučili kako nije primjerno imati veze s nama. Ali mislim kako nema neke ozbiljne štete za našo posao tamo. Prihvaćamo odgovornost našeg sustava i onoga što mi cijenimo. Nije ovo pozicija u kojoj bilo koji posao želi biti, ali takvi su rezultati“, izjavio je Silver.

NBA utakmice nisu bile prikazivane na televiziji, ali preko streama je smanjen broj prikazivanja utakmica.

Znam iz podataka koje imamo kako i dalje postoji veliki interes za NBA u Kini i mislim kako će sve biti normalno vrlo brzo, ali ne mogu reći kad točnu, vjerojatno kada se vrati na Kinesku televiziju“, dodao je Silver.

Osim toga rekao je kako još razgovaraju o tome hoće li reprezentacija SAD-a igrati pripremne utakmice za Olimpijske igre u Kini ili hoće li se NBA vratiti u Kinu za predsezonske utakmice u desetom mjesecu.

Momčad SAD-a trebala bi provesti tjedan u Šangaju prije odlaska u Tokiju za Olimpijske igre.

Obožavatelj glavnih američkih sportova i nogometa. Košarku počeo pratiti preko igrica (NBA live/2k), navijač Celticsa. U slobodno vrijeme basket, knjige, Madden NFL.

    Ostavite komentar