Toronto produžio suradnju s Lowryjem, sljedeći na redu Siakam

Toronto produžio suradnju s Lowryjem, sljedeći na redu Siakam

Nakon čarobne lanjske sezone, u kojoj su prvi put u povijesti postali prvaci Lige, Toronto Raptorsi se trijezne od svoje ‘Cinderella Story‘ te se navikavaju na život poslije Kawhija Leonarda.

Osim odlaska MVP-a lanjskog Finala te pouzdanog beka Dannyja Greena kanadska momčad je zadržala ostatak rostera, usput dovevši krilo Rondaea Hollis-Jeffersona. Uz dolazak RHJ-a iskorak na krilu se očekuje i od perspektivnog OG Anunobyja, koji bi trebao praviti društvo na krilu novoj zvijezdi ekipe te cornerstoneu ove momčadi Pascalu Siakamu. Upravo je Siakam centralni dio svake priče o budućnosti ove momčadi, s obzirom na to da na ljeto ima mogućnost postati restricted free agent. Ipak, sudeći po glasinama koje dolaze i franšiza i igrač imaju želju riješiti to na vrijeme.

Prema informacijama koje donosi Shams Charania i The Athletic Siakam je izrazio želju za ostankom u Kanadi, a glavni uvjet je maksimalni ugovor, koji bi iznosio 170 milijuna dolara na 5 godina. Isto tako, ako ne uspije postići dogovor s Raptorsima, ostatak Lige bi mu mogao ponuditi 130 milijuna na četiri godine ugovora.

U cijeloj priči postoji i druga varijanta, ona u kojoj Siakam iduće ljeto ne bi dobio max ugovor. Njegov cap hold nakon dolazeće sezone iznosi 7,055,516 milijuna dolara, te Raptorsi imaju mogućnost zadržati ga dodatnu godinu na tom iznosu i na ljeto 2021. godine, kad bi Siakam postao unresticted free agent, mu ponuditi veći maksimalni iznos koji bi vrlo lako mogao iznositi preko 200 milijuna dolara. No, isto tako u toj opciji riskiraju njegov odlazak u neku drugu franšizu. Kako se čini Raptorsi ne razmišljaju o toj mogućnosti.

Rok za potpisivanje novog ugovora prije narednog ljeta ističe 21.10., dan prije početka nove sezone, te ćemo do tad imati točnije informacije.

U isto vrijeme uprava se odlučila na svojevrsni način zahvaliti Kyleu Lowryju na svemu što je učinio za njih, te su s njim dogovorili produljenje ugovora za još jednu sezonu, a isti će pošteno naplatiti, s obzirom da će dobiti dodatnih 31 milijun dolara. Ovo bi se moglo smatrati pripremama za free agency 2021. godine, kad će mnoge zvijezde imati opciju izlaska na tržište, a sudeći po posljednjim potezima Toronto želi zadržati dobar status na tržištu i u Ligi, koji bi mu trebao olakšati u dovođenju potencijalnih pojačanja.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar