Shaquille O’Neal: „The Last Dance“ dokazuje da je Michael najveći ikad

Shaquille O’Neal: „The Last Dance“ dokazuje da je Michael najveći ikad

Legendarni Shaquille O’Neal vjeruje kako bi dokumentarna serija The Last Dance trebala okončati bilo kakvu debatu o tome tko je najveći košarkaš svih vremena. Pogotovo kada se radi o mlađim gledateljima koji nisu svjedočili igri Michaela Jordana. Po njegovom mišljenju serijal, čije posljednje epizode ćemo moći vidjeti u ponedjeljak, nudi više nego dovoljno video dokaza iz kojih se nameće samo jedan zaključak. Air Jordan je najveći ikad.

Jednostavno učvršćuje mjesto i raspršuje razgovore o nekome drugome kao najboljem igraču svih vremena“, za New York Post je izjavio O’Neal.

Za sve milenijalce koji kupuju njegove tenisice, a nikad ga nisu vidjeli kako igra, trebali bi uvidjeti zašto je toliko dragocjen. Ovo učvršćuje njegovo mjesto i daje perspektivu zbog čega je najbolji igrač ikad, točka“, jasan je bio Veliki Aristotel.

Godinama se već vode verbalne bitke oko toga je li LeBron James dostigao i prestigao Jordana u poretku najvećih igrača u povijesti košarke. Ono što Jordana, iz O’Nealove perspektive, odvaja od svih ostalih je omjer 6 – 0 u NBA finalima. I sve to bez dominantnog centra u svojim redovima. S druge strane, Jamesov omjer u finalnim serijama je 3 – 6.

Treba napomenuti da je MJ u svih šest pohoda na NBA tron uz sebe imao još jednog hall of famera. Riječ je naravno o Scottiju Pippenu, u čijoj košarkaškoj evoluciji je i sam Jordan poprilično sudjelovao. James je, moramo priznati, par puta u finalima zaista imao slabu podršku suigrača u Clevelandu. O’Neal, međutim, vjeruje da upravo nedostatak snažne prisutnosti ispod koša i nevjerojatnih šest nagrada za Najkorisnijeg igrača NBA finala uzdiže Michaela iznad svih ostalih.

Ako pogledate dokumentarac, vidite sve stvari koje je postigao, sve stvari kroz koje je prošao, a ima omjer 6 – 0 u finalima. Bez legitimnog centra. Tko još tako nešto može reći? Tko može reći da ima 6 – 0 u finalima bez pravog centra? Nitko“, zaključio je Shaq.

Čini se da je za O’Neala rasprava završena. Za većinu sportskih fanatika vjerojatno nikada neće biti. Preostaje nam samo uživati u posljednje dvije epizode i reakcijama koje će nesumnjivo stvoriti.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar