Shaquille O’Neal: Blazersi su bili najteži protivnici s kojima smo se Kobe i ja suočili

Shaquille O’Neal: Blazersi su bili najteži protivnici s kojima smo se Kobe i ja suočili

Tri uzastopna naslova Los Angeles Lakersa predvođenih Shaquilleom O’Nealom i Kobeom Bryantom osvojena su u solidnoj konkurenciji Pacersa Reggieja Millera, Spursa Tima Duncana, Sixersa Allena Iversona, Kingsa Chrisa Webbera, Netsa Jasona Kidda.

Koja ekipa je bila najteži protivnik?

Shaq ne dvoji da su to bili Portland Trail Blazersi iz 2000. godine. Ekipa koju su činili Scottie Pippen, Steve Smith, Rasheed Wallace, Arvydas Sabonis, Jermaine O’Neal, Bonzie Wells i Detlef Schrempf bila je dovoljno duboka i dovoljno iskusna da bilo kome stvori hrpu problema.

Howardu Becku za Bleachers Report rekao je:

“Oni su bili najteža ekipa i jedina ekipa koja nas se nije bojala.”

Shaq nije usamljen u takvom razmišljanju, Rick Fox i Robert Horry također su hvalili neokrunjene Blazerse.

“Oni su vjerojatno bili najbolja momčad protiv koje sam igrao košarku, točka”, izjavio je Horry, osvajač sedam naslova NBA prvaka s tri različite momčadi. Tri je osvojio s Lakersima.

Lakersi su na putu prema prvom naslovu u finalu Zapadne konferencije pobijedili upravo Blazerse u posebno dramatičnom završnom činu serije. Prvih 38 minuta sedme utakmice u Staples Centru gosti iz Portlanda nisu “dizali nogu s gasa” te su u posljednjoj četvrtini vodili s naizgled nedostižnih 15 poena razlike. Wallace, koji je dotada činio razliku, naglo se ohladio, a slijedio ga je i ostatak ekipe. Blazersi su u posljednjoj četvrtini šutirali 5 od 23 iz igre i širom otvorili vrata Lakersima. Shaq i Kobe su spremno prihvatili ponuđeno, kombinirano zabili 18 poena i spasili dinastiju od propasti prije nego što je i nastala.

“Bryant…to Shaq!”

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar