Sebastian Telfair ide iza rešetki: Osuđen na tri i pol godine zatvora

Sebastian Telfair ide iza rešetki: Osuđen na tri i pol godine zatvora

Sebastian Telfair, bivši NBA igrač, u ponedjeljak je osuđen na tri i pol godine zatvora zbog nezakonitog posjedovanja oružja. Uhićen je u travnju 2017. godine. Policija je uočila nepropisno parkiran automobil, koji se zatim odvezao s ugašenim svijetlima. Nakon što su ga zaustavili, osjetili su miris marihuane i vidjeli upaljen joint nakon čega su odlučili pretražiti automobil.

U Telfairovom automobilu uz travu su pronađena tri pištolja, poluautomatska puška, municija i pancirka. Na sudu je izjavio da se ne smatra krivim.

To nije bio prvi put da je uhvaćen s oružjem. 2007. ga je policija zaustavila zbog brze vožnje, nakon čega su ispod sjedala pronašli napunjen pištolj. Osuđen je na tri godine uvjetno, a liga ga je suspendirala na tri utakmice.

U ligu je došao 2004. pravo iz srednje škole kao velika nada. Kao 13. pick izabrao ga je Portland gdje je proveo dvije godine, a igrao je još za: Boston, Minnesotu, Los Angeles Clipperse, Cleveland, Phoenix, Toronto i Oklahomu.

U najjačoj ligi na svijetu ukupno je odigrao 564 utakmice tijekom kojih je prosječno bilježio 7,4 poena, 3,5 asistencija i 1,6 skokova. Svoje posljednje utakmice odigrao je u Kini gdje je proveo dvije sezone.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar