Scott Brooks: Da nije bilo ozljeda, bili bismo među najboljim momčadima Istoka

Scott Brooks: Da nije bilo ozljeda, bili bismo među najboljim momčadima Istoka

Washington Wizardsi su prošlu sezonu završili s omjerom od 32 pobjede i 50 poraza te nisu uspjeli izboriti doigravanje što je konačno dovelo do dugo očekivane preobrazbe front officea. Što se tiče iduće sezone, postoje glasine da će John Wall propustiti cijelu sezonu zbog oporavka od ozljede Ahilove tetive. I dalje će ih voditi trener Scott Brooks koji se tijekom podcasta The Crossover u razgovoru s Chrisom Mannixom osvrnuo na to što je prošle sezone pošlo po krivu.

Chris Mannix: Srećemo se u potpuno drugačijim okolnostima nego prošle godine kada ste unatoč ozljedi Johna Walla ipak uspjeli izboriti doigravanje. Kako bi opisao proteklu sezonu i sve kroz što je momčad prošla?

Scott Brooks: Prvo što smatram je da sam trebao obaviti bolji posao i neke stvari posložiti drugačije. Drugo je što smo imali nesreću s ozljedama na što se nikako ne možete pripremiti. Nikada se ne možete pripremiti na to što je John pretprošle sezone propustio 40, a prošle sezone 50 utakmica. Tko će znati hoće li iduće sezone uopće i zaigrati. Prošle sam se sezone nadao da su sve te ozljede iza nas, no dogodilo se to što se dogodilo. Bili smo zaista dobra momčad dok je John bio zdrav.

Svijetla strana toga je što je Bradley Beal napravio korak naprijed i podigao igru i liderske sposobnosti na višu razinu. To će morati raditi i dalje s obzirom na to da nam većinu momčadi čine mladi igrači. No, moram naglasiti kako nećemo tražiti nikakva opravdanja. Tijekom cijele sezone se nijedan igrač nije požalio niti davao nekakve izgovore. Realnost jest da nas je pogodilo mnogo ozljeda. Da to nije bio slučaj, bili bismo među najboljim momčadima Istoka.

CM: Rekao si kako je Bradley značajno podigao razinu igre što smo svi primijetili. Što si ti vidio od njega nakon Johnove ozljede? Što se promijenilo u njegovom pristupu?

SB: On je pobjednik koji se konstantno natječe i želi raditi stvari na pravi način. Sjajno trenira i dodatno radi i prije i poslije treninga. Kada imate takve radne navike, uspjeh je neizbježan, nema tu neke velike tajne. Tijekom karijere sam susreo mnoge igrače koji misle da je to lagano, da samo trebaju uzeti neki vitamin prije spavanja i da će postati dobri igrači. Baš suprotno, morate raditi svaki dan. A Brad je upravo tako i zato i je toliko napredovao.

Kada sam preuzeo posao trenera Wizardsa, prije tri godine, znao sam da može šutirati. No sada može postići poene sa svake pozicije, napadati koš, izboriti slobodna bacanja, a čini mi se da je u posljednju godinu i pol značajno napredovao i u facilitiranju. Čini suigrače boljima te smatram da može imati osam do devet asistencija u prosjeku i da su to vrlo dostižne brojke.

CM: Značajno je i da više ne pričamo toliko o njegovim ozljedama. Prije nego što si preuzeo posao je postojala zabrinutost hoće li njegove noge izdržati i mislilo se da je pitanje vremena kada će se ponovno ozlijediti. Čini se da je to prošlost.

SB: Čuo sam sve te predrasude kada sam preuzeo posao. „Brad nije dovoljno čvrst. Odigrat će maksimalno 50,60 utakmica. On i John se ne slažu.“ Međutim, jedna od prvih stvari koje sam primijetio je da Bradley trenira svaki dan. Otkad sam ovdje, odigrao je gotovo svaku utakmicu, mislim da je ih propustio svega dvije.

I što je najvažnije, želi igrati. Prošle je sezone vrlo brzo postalo jasno da nećemo izboriti doigravanje te sam mu rekao: „Brad, cijenim sve što si mi dao zadnjih godina. Ispali smo i nećemo izboriti doigravanje. Želiš li uzeti zadnjih par tjedana slobodno i odmoriti se?“ On mi je jasno odgovorio da je vođa ove momčadi i da to mora biti svake večeri te je odigrao svaku utakmicu do kraja sezone.

NBA početke vežem uz glasove Nevena Bertičevića i Tomice Cvitkovića na HTV-u. Medicina i košarka - Gary Vitti idol.

    Ostavite komentar