Šaljivi Kerr: Uopće nam ne bi škodilo da se Durant vrati…

Šaljivi Kerr: Uopće nam ne bi škodilo da se Durant vrati…

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr sumnja da će Kevin Durant biti spreman za drugu utakmicu NBA finala, a izvjesno je kako bi se mogao vratiti kroz treću ili četvrtu utakmicu. Naglasio je kako se KD tek treba priključiti treninzima s ostatkom momčadi.

Sljedeći korak bi bio trening s ekipom. Ali ne znamo kada će se to dogoditi. Zasad će nastaviti s individualnim vježbanjem“, rekao je Kerr pa nastavio:

Dobro je da je Kevin s nama. On očito ima veliki značaj za naš tim i momci navijaju za njega. Za sve njih velika je privilegija igrati u NBA finalu…više od svega, želimo da Kevin bude zdrav, da se vrati i uživa barem u dijelu finalne serije. Prilično je dobar. Ne bi nam štetilo kada bi se vratio u igru“, šaljivim tonom je zaključio trener Warriorsa.

Prva utakmica pokazala je da su Warriorsi, gledajući posljednjih pet godina njihove dominacije, ranjiviji više nego ikad. S tim se slaže i Charles Barkley koji je u TNT-ovoj emisiji “Inside the NBA” ustvrdio kako igra Warriorsa, sada kada su bez KD-a, previše ovisi o briljantnim šuterskim partijama Stepha Curryja i Klaya Thompsona. Ozljedom Duranta, po Charlesovom mišljenju, Warriorsi su izgubili jedinog igrača kojem su mogli dati loptu i pustiti ga da sam kreira i realizira šuteve. Curry i Thompson ipak puno više ovise o kombinaciji kretanja lopte i suigrača, a kako DeMarcus Cousins očito nije spreman dati puno više od desetak minuta s klupe bit će zanimljivo gledati kakvu će taktiku Steve Kerr pripremiti za utakmicu broj 2.  Onaj Torontov “Broj 2”, Kawhi Leonard, spreman je po drugi puta u karijeri zaustaviti nečiji pohod na treći uzastopni naslov.

Sljedeća utakmica igra se u nedjelju 2. lipnja, nakon čega finalna serija seli iz Toronta u Oakland. Hoće li NBA naslov po prvi puta u povijesti “prijeći” granicu SAD-a saznat ćemo najkasnije 16. lipnja kada je na rasporedu eventualna sedma utakmica NBA finala.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar