Sacramento Kingsi žele Otta Portera Juniora iz Wizardsa

Sacramento Kingsi žele Otta Portera Juniora iz Wizardsa

Nedavno se pojavila glasina da su svi igrači Washington Wizardsa dostupni za razmjene.

Za playmakera Johna Walla će se teško uspjeti da pronaći novi dom, jer on ima još 5 godina ugovora s Wizardsima. Ove sezone zaradit će nešto više od 19 milijuna dolara, dok će mu od narednog ljeta početi teći novi ekspanzijski ugovor prema kojem će u sljedećoj sezoni zaraditi vrtoglavih 37 milijuna dolara. Svake godine taj ugovor će rasti, pa će zadnje godine ugovora (sezona 2022-2023.) Wall zaraditi nešto više od 46 milijuna dolara. Trenutačno nema ni zainteresiranih momčadi za njega.

Što se tiče beka Bradleyja Beala koji je malo mlađi (Wall ima 28, Beal 25 godina) za njega postoji interes nekih momčadi (npr. Charlotte Hornetsa), ali očigledno Wizardsi traže previše u zamjenu (čitaj pickove) što se Hornetsi u ovom trenutku ne žele odreći.

A što je s krilom Otto Porterom Jr.-om? Ovaj 3&D nisko krilo Wizardsa prema navodima Jasona Jonesa s The Atletica na meti Sacramento Kingsa i njihovog GM-a Vlade Divca. Podsjećamo, Kingsi su i prošlog ljeta kad je Porter bio zaštićeni slobodni igrač uz Brooklyn Netse bili najviše zainteresirani za usluge Portera, ali je on izabrao da potpiše ugovor s Netsima. Wizardsi su tu ponudu (4 godine 104 milijuna dolara) izjednačili i Porter je ostao u glavnom gradu USA-a.

Porter će ove sezone zaraditi 26,01 milijun dolara, sljedeće sezone 27,25 milijuna, a nakon toga zadnje sezone ugovora još 28,48 milijuna dolara.

Postavlja se pitanje zašto Kingsi žele Portera. Najprije, većinu vremena na krilu je za Kingse igrao Iman Shumpert kojem je ipak prirodna pozicija beka šutera. Mlado krilo Justin Jackson ne napreduje kako u Kingsima očekuju.

Koga bi Kingsi mogli ponuditi u zamjenu za Portera? S obzirom na to da Wizardsi uveliko prelaze luxury tax (on je oko 123 milijuna dolara, a Wizardsi su trenutačno na 134 milijuna dolara, što znači da će imati oko 13-14 milijuna poreza) razmjena bi mogla da mogla da posluži za obije momčadi. Kingsi da se pojačaju Porterom, a Wizardsi da smanje porez ili spadnu ispod granice luxury taxa, jer Kingsi jedini od NBA momčadi još uvijek imaju prostora na salary capu (nekih 11 milijuna dolara). Od igrača Kingsi bi mogli da ponude nekog od igrača kome ističe ugovor na kraju sezone (Shumpert 11,01 milijun, Zack Randolph 11,69 milijuna, Kosta Koufos 8,73 milijuna ili Ben McLemore 5,46 milijuna) ili nekog od mladih igrača (Justin Jackson ili Skal Labissiere) na rookie ugovoru.

U narednom periodu vidjet ćemo hoće li biti razmjene između Kingsa i Wizardsa.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar