Russell u Warriorsima, a Iguodala u Memphisu

Russell u Warriorsima, a Iguodala u Memphisu

Novi igrač Golden State Warriorsa je D’Angelo Russell! No to znači rješavanje Andrea Iguodale koji odlazi s pickovima u Memphis.

Popularni D’ Loading će u sign and tradeu potpisat max ugovor u iznosu od 117 milijuna dolara na 4 godine. Kako je Klay Thompson ozljeđen do 2020. godine, Russell će činiti bekovskog partnera Stephenu Curryju.

Russell je prošle sezone bio All Star i odigrao je svoju najbolju sezonu u karijeri. Hladan kao špricer, bilježio je u prosjeku career high brojke. 21,9 poena, 7 asistencija, 4 skoka i 37% s linije za tri poena.

No, ovo znači da se Warriorsi moraju riješiti jednog igrača da bi oslobodili prostor na capu.

Odluka je pala na Andrea Iguodalu koji tako odlazi u Memphis. Medvjedi će uz Iguodalu dobiti i pickove. Warriorsi šalju zaštićeni pick prve runde 2024. (zaštićen 1-4), zaštićeni pick 2025. i nezaštićeni pick 2026.

Iguodala je odigrao odličan playoff gdje Warriorsi ipak nisu uzeli novu titulu. Bivši MVP finala 2015. godine prosječno je prošle sezone zabijao 5,7 poena uz 50% šuta iz igre.

Ovo je odlazak Iguodale nakon 6 sezona u klubu. Ipak Warriorsima uz Russella, Klayja i Curryja, ostaje još Draymond Green.

Legenda Glasgow Rangersa na Football Manageru, student novinarstva i pub kviz veteran. Ljubav prema košarci otkrio preko Arenasa i Iversona. Pobornik romantike prije statistike.

    Ostavite komentar