Rudy Gobert ne vjeruje u tankiranje

Rudy Gobert ne vjeruje u tankiranje

Momčad Utah Jazza igra odličnu košarku ove sezone i po svemu sudeći izborit će se za mjesto u doigravanju u zapadnoj konferenciji, gdje zaista vlada velika bitka za playoff. Nakon odlaska Gordana Haywarda iz Salt Lake Cityja bilo je za očekivati da će Jazzeri krenuti novim putem rebuildinga, no to se nije dogodilo što prilično raduje Rudyja Goberta koji igra maestralno.

„Ostavili smo to iza nas“, izjavio je Francuz kada je upitan od strane novinara da li su preboljeli odlazak Haywarda, zatim je dodao:

„Uopće nije bitno tko je s nama u svlačionici i tko nije, jer jedini cilj jeste pobjeđivanje i to je to.“

Odlične partije u dresu Jazza pruža i rookie Donovan Mitchell koji se fantastično uklopio u sistem trenera Quinna Snydera. O tome je govorio i Gobert.

„Sistem trenera Snydera svodi se na pobjedničke akcije, a ne samo stvari koje su dobre. Svaki sitni detalj razvijen je u pravcu pobjede jer u čitavoj ligi imate mnogo momčadi koje igraju fantastično ali nemaju pobjednički mentalitet. Ako želite imati pobjednički roster onda morate svoje igrače da naučite kako to da rade. Upravo iz tog razloga nisam ljubitelj tankiranja i čitave priče oko toga. Pobjede su ono u što jedino vjerujem da je ispravno u ovoj ligi, a ne u poraze koji će ti donijeti nekog omladinca kojeg još nisi vidio u NBA ligi“, zaključio je Rudy.

Jazzeri su ove sezone na omjeru 40-30 i trebali bi se naći među osam najboljih Zapada s obzirom na to kakav ih raspored očekuje, dok Gobert igra odličnu sezone i glavni je kandidat za nagradu za najboljeg defenzivca lige.

Masivan poput attacka, zanimljiviji i od Shaqa. Uvalim lakatuŠu u postu bilo domaćem ili gostu. TZ 075

    Ostavite komentar