Rudy Gay uz Kevina Duranta – od srednje škole do Ahilove tetive

Rudy Gay uz Kevina Duranta – od srednje škole do Ahilove tetive

Poznato je kako se sportaši pa čak i ako su ljuti rivali vrlo lako poistovjete sa svojim kolegama kada su ozljede u pitanju. Kada su u prijateljskim odnosima, suosjećaju još više te je baš iz tog razloga veteran lige Rudy Gay uputio kratku i jasnu poruku svom kolegi Kevinu Durantu koja glasi: „Ne plaši se“. Bilo je tu još ohrabrujućih riječi, no poentu je sažeo u ove tri kada je putem Instagrama pružio podršku svom prijatelju nakon što je Durant u petom susretu finalne serije ozlijedio Ahilovu tetivu desne noge.

„Zahvalio mi se i kratko odgovorio“, rekao je Gay za The Undefeated telefonom iz Milana gdje se trenutno nalazi. „Uskoro ćemo razgovarati malo opširnije o svemu što se dogodilo i onome što ga čeka“, dodao je. Gay je utakmicu gledao u Milanu putem TV-a u ranim jutarnjim satima po Europskom vremenu i tvrdi kako je odmah nakon ponovljene snimke znao da je riječ o pokidanoj Ahilovoj tetivi. KD je samo sjeo na parket, a Gay je zaključio: „To jednostavno znaš i vidiš na prvu, osjećaj je jednak nekoj vatrenoj kugli koja teče kroz tvoje tijelo“, objasnio je.

On je jedan od igrača koji u potpunosti može razumjeti Durantovu situaciju budući da je u siječnju 2017. godine doživio istu ozljedu Ahilove tetive nastupajući za Sacramento Kingse. Jedina razlika je što je kod njega bila lijeva noga u pitanju. Gay je trebao biti slobodan igrač tog ljeta, ali je nakon pet dana od ozljede imao operaciju s najoptimističnijom nadom da će se vratiti kroz šest mjeseci. San Antonio Spursi ukazali su mu povjerenje pa je tako u srpnju 2017. potpisao dvogodišnji ugovor s njima vrijedan 17 milijuna dolara.

U NBA akciju vratio se gotovo devet mjeseci nakon ozljede, točnije u listopadu kada je u svom debiju zabio 14 poena. Sezonu 2017/18 zaključio je sa 11,5 poena i 5,1 skokom u prosjeku, ali sav taj doprinos bio je mahom s klupe. Propustio je dvije utakmice zbog bolne pete koja ga je na koncu isključila s još 23 susreta zbog problema desnog stopala. „Mogao sam se vratiti za šest mjeseci, ali je bilo potrebno vrijeme čak do doigravanja prošle sezone da se osjećam ugodno u igri tako da toliko brz povratak tada nije bio opcija“, rekao je Gay. „Htio sam ja igrati i nakon šest mjeseci, ali Spursi nisu dozvolili. Tri tjedna nakon operacije nisam imao apsolutno nikakvu fizičku aktivnost“.

Gay je odlučio 2018. kako će mu to biti posljednja godina, ali je u srpnju iste godine potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 10 milijuna dolara. Čini se kako je 32-godišnjak potpuno oporavljen od ozljede Ahilove tetive budući da prošle sezone kao starter za Spurse bilježio 13,7 poena i 6,8 skokova u prosjeku po utakmici. Također, treba spomenuti da je u šestoj i sedmoj utakmici serije prve runde koju su Spursi igrali protiv Denver Nuggetsa ubacio 19, odnosno 21 poen.

Veteran smatra kako će za KD-a najvažnije stvari biti pronalazak ritma i savršeno poznavanje svoga tijela kada je oporavak u pitanju. „Sve dok možete zaliječiti ozljedu i vratiti svoj ritam, najbitnije je pratiti koliko to vaše tijelo može istrpjeti i do kojih granica možete ići“, rekao je bek Spursa koji je ovo ljeto ponovno slobodan igrač.
Durant i Gay su obojica iz Washingtona, točnije oblast Maryland i poznaju se još od srednje škole. Gay se već ponudio pomoći svom prijatelju u oporavku i stavio se na raspolaganje za sve što mu je potrebno jer vjeruje da će se dvostruki MVP finala vratiti nakon ozljede kao elitni igrač čak i bolji nego što je bio. „Zaboravljate kako je građen i kakav šut, odnosno napadački arsenal ima. Najgore što se može dogoditi je da na početku ne bude onaj stari. Ok, kao takav opet će biti bolji od većine igrača. Ali bez brige, znam da će on biti dobro“, motivacijski je zaključio na kraju intervjua koji je vodio Marc J. Spears.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar