Roko Prkačin: Uzori su mi Kobe i Dražen, a tatu Nikšu sam pobijedio jedan na jedan!

Roko Prkačin: Uzori su mi Kobe i Dražen, a tatu Nikšu sam pobijedio jedan na jedan!

Za vikend su nas mladi košarkaši obradovali i napravili fantastičan uspjeh osvojivši zlato na Europskom prvenstvu U-16, koje se održalo u Novom Sadu.

Za MVP-a natjecanja je proglašen Roko Prkačin, čije je zakucavanje u finalu obišlo cijeli svijet. On je izdvojio malo svog vremena te je za Hoopster odgovorio na nekoliko pitanja.

H: Vjerujem da te je košarci privukla obiteljska linija. Svi znamo tko je i što je bio tvoj otac, no da li te je osim njega još netko dodatno naveo da se ozbiljnije posvetiš košarci?

R: Od kada znam za sebe sam u košarci, a za to je zaslužan moj otac. Od kada se sjećam pratim košarku i uživam u njoj, a na to me je naveo otac.

H: Uz tebe i tvoj mlađi brat Lovro je košarkaš, koji je trenutno član selekcije U-14. Kako ti se čini njegova budućnost, postoji li šansa da jednog dana u seniorskoj košarci gledamo braću Prkačin skupa na terenu?

R: Da, i on se bavi košarkom, no još mi je rano prognozirati njegovu budućnost. Ipak je on još previše mlad da bih mogao govoriti tako nešto, na kraju upitno je hoću li i ja zaigrati za seniorsku reprezentaciju.

H: Vezano za reprezentaciju, izvana izgledate kao odlična klapa. S kojim se igračem najbolje slažeš? S kim dijeliš sobu na okupljanjima? Tko je od tvojih suigrača najbolji u 1-na-1? Nabacite li ponekada NBA na Play Stationu? Ako da, tko je najbolji od Vas, s kim voliš igrati?

R: Istina, stvarno smo odlična klapa, i svi se međusobno odlično slažemo. Iz tog razloga nemam nekog favorita, nekoga s kim se slažem bolje nego s ostalima. Što se tiče razmještaja po sobama, tu nemamo još uvijek pravo odabira, te se sve svodi na to kako nas razmjesti izbornik. A Play Station i 1-na-1 nismo igrali, tako da ne mogu reći tko je bolji u tome.

H: Trenutno si član Cibone, no od iduće sezone nastupaš za Rudeš. Veseli li te takav iskorak i novi izazov u sezoni?

R: Dakako da se radujem i veselim tome. Smatram da će mi ovo biti novi izazov i novi iskorak u karijeri, te se iskreno veselim tome.

H: Izjavio si kako bi se prije potencijalne NBA karijere volio okušati u Euroligi. Svjedoci smo kako najveći mladi talenti idu iz Hrvatske najkasnije do dvadesete godine te svoj razvoj nastavljaju vani. Koje je tvoje mišljenje o tome, te koji su tvoji planovi za budućnost?

R: Ne razmišljam toliko daleko kada je moja budućnost u pitanju. No, svakako bih htio prije potencijalne NBA karijere se okušati na najjačoj europskoj sceni.

H: Nabaciš li ponekada s ocem 1-na-1? Jesi li pratio njegovu igru te njegove poteze, njegovu tehniku?

R: Ponekada nabacimo, a zadnji put sam ga pobijedio, no to je čisto iz razloga jer je on totalno van forme. Ali iskreno, daleko sam ja od njegove razine na kakvoj je igrao.

H: Kolega s portala za tebe kaže kako si naš Anthony Davis, kojeg igrača imaš za uzora, te postoji li koji igrač od kojeg pokušavaš što više kopirati svoju igru? Za koji klub u NBA ligi navijaš?

R: Prvo, hvala Vašem kolegi na komplimentu. Gledajući uzore, to su svakako Kobe Bryant i Dražen, jer je riječ o igračima koji su uz svoj talent sve postigli sa svojim radom. Vezano za moju igru, nemam nekog određenog čije poteze pokušavam kopirati, već svaki potez sam sebi stvaram, ovisno o tome koji mi najviše odgovara. U NBA ligi sam navijač Houston Rocketsa.

H: Koji ti je potez iz sadašnjeg skillseta najdraži, a za koji smatraš da moraš najviše raditi na njemu?

R: Najdraži potez mi je zapravo crossover jer njega u svojoj igri najviše i koristim, a najviše moram raditi na šutu, koji mi je slabija strana.

H: I za kraj, zbog čega ti je Hoopster najdraža stranica? 🙂

R: Odlični ste jer Vam ne promakne niti jedna stvar, sve prenosite i to radite na svoj, zanimljiv i zabavan način.

Roko, želimo ti svu sreću u daljnjoj karijeri!

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar