Roko Leni Ukić najavio povratak u reprezentaciju!

Roko Leni Ukić najavio povratak u reprezentaciju!

Bivši kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije, Roko Leni Ukić, najavio je povratak u reprezentaciju. U razgovoru za Germanijak.hr otkrio je da je u stalnom kontaktu s izbornikom Veljkom Mršićem koji mu je poručio kako računa na njega za predstojeće izazove.

“Veljko me vidi u svojoj momčadi, a ja sam motiviran i zdrav. Kad netko ima 35 godina, to su dvije ključne točke. Dobro sam se preispitao, razgovarao sam i s Bojanom i Šišijem, i došli smo do toga da je ovo najbolje rješenje. Posljednji put igrao sam za reprezentaciju 2017., gotovo tri godine, a u tom se razdoblju nitko nije isprofilirao na toj poziciji. To nije moje mišljenje, vjerujem da ćemo se složiti da je to činjenica. Znam, reći će neki da je nepopularna mjera vraćati čovjeka od 35 godina, ali ja mogu samo obećati da ću se potruditi dati najviše što mogu za reprezentaciju”, rekao je Roko koji je uvjeren da nije niti jedan posto lošiji igrač nego što je bio 2016., a tada je bio jedan od nositelja igre u reprezentaciji.

Maknut je u stranu kako bi se reprezentacija pomladila. To nije dobro završilo, a Hrvatska od njega nije imala boljeg razigravača.

“Rekao bih da prethodna dva izbornika nisu bila baš luda za idejom da se vratim u reprezentaciju. To je njihova odluka, koju maksimalno respektiram, ali činjenica je da su rezultati bili loši. Ne kažem da je to bilo tako zato što mene nije bilo, ne daj Bože, ali nije to bilo dobro u prošlom ciklusu”, kaže Ukić.

Posebnu motivaciju legendarni kapetan nalazi u igranju pred punom Spaladium Arenom:

“Sjećam se, bio sam u NBA-u kad se otvarala Spaladium Arena. Igrali su rukometaši, gledao sam na TV-u i razmišljao: ‘Uh, da je meni jednom zaigrati u punom Spaladiumu…’ To mi je bio jedan od ciljeva u karijeri, poput dječačkog sna. Već sam mislio da ga nikad neću ostvariti, ali evo ga, ipak će se dogoditi”.

Ukić vjeruje kako će se većina igrača odazvati za kvalifikacijski turnir, a prokomentirao je i situaciju oko Marija Hezonje.

“Nisam upoznat sa situacijom, teško mi je komentirati, ali Marija dobro znam, jako mi je drag momak, nema doslovno ničega lošeg u njemu. Ispadao je malo nespretan u nekim izjavama u javnosti, ali sve se to može riješiti. No to je ipak pitanje za izbornika i ljude iz vodstva Saveza, kako popraviti tu lošu komunikaciju… Hezonja je igrač koji ima svoju ulogu u NBA-u, nemamo baš 300 takvih, nositelj je kvalitete i vjerujem da uz malo želje i volje tu ništa ne bi trebalo biti sporno”, dodaje Roko.

Kvalifikacijski turnir za OI igra se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine, a ždrijeb skupina je 27. studenog.

Košarkašku loptu zamijenio tipkovnicom. Počeo navijati za Boston zbog loga i parketa TD Gardena, ali se ubrzo zaljubio u igru Paul Piercea koji je postao njegov put, The Truth i život.

    Ostavite komentar