Rob Pelinka: “Konzultirao sam se s Jamesom i Davisom oko pojačanja”

Rob Pelinka: “Konzultirao sam se s Jamesom i Davisom oko pojačanja”

Generalni menadžer Los Angeles Lakersa, Rob Pelinka je na konferenciji za medije i predstavljanju Anthonyja Davisa, izjavio kako se konzultirao s LeBronom Jamesom i Davisom oko dovođenja igrača te kako nema kompletnijeg igrača od popularnog “Obrve”. Mnogima je to bilo jasno već nakon potpisa DeMarcusa Cousinsa jer je upravo od tada krenula medijska priča kako Davis ima svoje prste u odlukama čelnika.

“Kad kao GM imaš velike zvijezde u svojoj ekipi, osobito igrače koji imaju visok IQ i koji znaju igru kao što su Davis i LeBron, naravno da ih onda pretvoriš u svoje partnere. Zato znam da su njih dvojica jako uzbuđeni oko 14 igrača koji su u momčadi i kao takvi su jako bitni za mene“, izjavio je Pelinka, a onda i nadodao – “Nema kompletnijeg igrača od Davisa. On može sve. On može šutirati. Može braniti sve pozicije i braniti reket.

Treba napomenuti kako će na kraju Davis nositi broj 3, dok James ostaje pri svom broju 23 na dresu. Kompanija Nike je odigrala značajnu ulogu pri donošenju ove odluke jer bi pretrpjeli ogroman finansijski udarac s obzirom na broj već izrađenih dresova Jamesa sa brojem 23 za nadolazeću sezonu. Ako dvojac ostane u Lakersima iduće sezone, vrlo je izvjesno kako će James prepustiti 23 Davisu.

Lakersi su složili kvalitetnu ekipu. Doveli su Boogieja, ponovno potpisali Rajona Ronda, Javalea McGeeja, Kentaviousa Caldwell-Popea i Alexa Carusa, a tu su još i Quinn Cook, Danny Green, Jared Dudley, Troy Daniels te Avery Bradley. Iako nisu uspjeli regrutirati Kawhija Leonarda, možemo se složiti da je ovo ipak bio dobar posao za Lakerse. Ne zaboravimo još i Kylea Kuzmu koji je jedna od nada Lakersa i bitan kotačić jedne od najboljih franšiza u povijesti.

Legenda Glasgow Rangersa na Football Manageru, student novinarstva i pub kviz veteran. Ljubav prema košarci otkrio preko Arenasa i Iversona. Pobornik romantike prije statistike.

    Ostavite komentar