Riley: LeBron je htio da zamijenim Spoelstru

Riley: LeBron je htio da zamijenim Spoelstru

Prva dva od ukupno tri naslova prvaka NBA lige LeBron James je osvojio u dresu Miami Heata. No, odmah po dolasku kod Dwyanea Wadea na Floridi nisu baš cvjetale ruže. Već na otvaranju sezone 2010/2011 Miami nije baš izgledao najbolje pa su sezonu otvorili omjerom 9-8. Tijekom timeouta kojeg je pozvao trener Heata Erik Spoelstra, LBJ je ostvario fizički kontakt sa Spoelstrom što su mnogi okarakterizirali kao nezadovoljstvo Jamesa glavnim trenerom.

U svojoj knjizi “The Soul of Basketball: The Epic Showdown Between LeBron, Kobe, Doc, and Dirk That Saved the NBA”, Ian Thomsen pisao je o sukobu Jamesa s trenerom Spoelstrom, a nakon gostovanja u podcastu Zacha Lowea javnosti je iznesen pomenuti sukob:

Nakon lošeg početka sezone organizirali smo sastanak s naše tri zvijezde te trenerom Erikom“, započeo je Riley kako stoji u knjizi te nastavio:

Razgovarali smo o situaciji u momčadi te smo se složili da nam je potrebno dosta vremena na sve stvari dođu na svoje kako bi počeli s dobrim igrama i pobjedama. Zatim mi se lično obratio LeBron s pitanjem – ‘Da li bi ponovo trenirao momčad ?’ Na to sam negativno odgovorio i razgovor je okončan“, zaključio je Riley.

Iako je James možda želio da se Riley ponovo prihvati trenerskog posla do toga nije došlo. No, upravo je Spoelstra u narednim sezonama povlačio dobre poteze zbog čega je Heat dva puta osvojio NBA prsten.

Masivan poput attacka, zanimljiviji i od Shaqa. Uvalim lakatuŠu u postu bilo domaćem ili gostu. TZ 075

    Ostavite komentar