Reggie Jackson: Ozbiljno sam razmišljao o mirovini!

Reggie Jackson: Ozbiljno sam razmišljao o mirovini!

Momčad Detroit Pistonsa je prošle godine ostvarila 41 pobjedu te se uspjela dovući do doigravanja gdje su ih metlom ispratili Bucksi. Međutim, za ambicije ove momčadi je važno da je prošle sezone Reggie Jackson po prvi put u karijeri odigrao sve 82 utakmice. Zbog ozljeda je u sezonama 2016./17. i 2017./18. kombinirano propustio 67 utakmica te je važno što su stvari na zdravstvenom planu krenule na bolje, pogotovo jer Jackson ulazi u posljednju sezonu svog petogodišnjeg ugovora vrijednog 80 milijuna dolara.

“Prije par godina sam mislio da ću nakon ove sezone završiti u mirovini”, otkrio je Jackson Rodu Beardu za The Detroit News. “Sretan sam što sam psihički dobro i što ću igrati košarku naredne sezone. Nakon toga ću se brinuti o daljnjoj budućnosti. Uzbuđen sam oko potencijala naše momčadi.”

Dalje je pojasnio zašto je razmišljao o mirovini: „Previše sam se ozljeđivao te sam ušao u košarkašku depresiju. Nisam više htio imati veze sa sportom. Ozljede su glavni razlog zašto sam počeo razmišljati o mirovini.“

Prošlo su ljeto vlasnik Pistonsa, Tom Gores, i njegov glavni savjetnik te praktički generalni menadžer, Ed Stefanski, napravili promjene u medicinskom timu momčadi koje su imale ključnu ulogu u Jacksonovom zdravlju. Iznimno je važan bio povratak Arnieja Kandera, dugogodišnjeg člana organizacije, koji je bio poznat po specifičnim tehnikama treninga i prevenciji ozljeda. Nakon njegovog odlaska 2015., broj ozljeda se značajno povećao.

„Kada sam na okupljanju ugledao Arnieja, osjećao sam se kao dijete u prodavaonici slatkiša. Sav uspjeh u sezoni 2015./16. je posljedica polovice sezone rada s Kanderom kada sam razmijenjen ovdje.“

„Promijenio je moje navike. Naučio me raditi sve što je potrebno kako bi moje tijelo bilo spremno. Nakon što je otišao, nisam imao nikog tko bi mi svakodnevno pomagao u brizi o tijelu te sam se počeo ozljeđivati. Kada se on vratio, vratilo se i moje samopouzdanje.“

Prošle je sezone, nakon ponovnog ujedinjenja s Kanderom, Jackson proživio pravu malu renesansu što se tiče svog zdravlja.

„Napravili smo krvne pretrage i pronašli uzrok mojih problema te je Kander smislio metodu kojom ćemo to riješiti. Prije toga smo radili hrpu testova i nitko nije mogao otkriti što se točno događa. To me užasno deprimiralo jer sam se konstantno ozljeđivao, a nitko nije mogao shvatiti zašto“, priznao je Jackson.

„Moje tijelo nije reagiralo na način na koji je trebalo, neovisno o tome što bih radio. Mogao sam biti napravljen od adamantija poput Wolverinea i svejedno bih se ozlijedio. Kada su shvatili što mi je točno, osmislili smo cijeli režim treninga te se sada osjećam odlično.“

Prevencija novih ozljeda je vrlo važna za Jacksona, Blakea Griffina te novopridošlog Derricka Rosea, što čini još važnijim prošlogodišnji povratak Kandera i ostatka medicinskog tima.

NBA početke vežem uz glasove Nevena Bertičevića i Tomice Cvitkovića na HTV-u. Medicina i košarka - Gary Vitti idol.

    Ostavite komentar