Razmjena između tri momčadi: Dellavedova se vraća u Ohio, Hill u Bucksima, Dekker seli u Čarobnjake

Razmjena između tri momčadi: Dellavedova se vraća u Ohio, Hill u Bucksima, Dekker seli u Čarobnjake

Noć iza nas je donijela razmjenu u kojoj su sudjelovale tri ekipe i pet igrača, točnije Milwaukee, Washington i Cleveland, koji se izgledno okrenuo prema tankiranju.

Tako su Bucksi u svoje redove doveli playmakera Cavsa Georgea Hilla te krilo Wizardsa Jasona Smitha, put Clevelanda su krenuli John Henson i Matthew Dellavedova, a u glavni grad je sletio Sam Dekker.

Prvotno je dogovorena razmjena između Bucksa i Cavsa, te je Dekker trebao završiti u momčadi Mikea Budenolzera, no onda su u priču ušli Wizardsi te Bucksima u zamjenu za Dekkera ponudili Smitha, što su ovi i prihvatili.

 

BUCKS:
George Hill
Jason Smith
Izbor druge runde 2021. godine (Wizards)

CAVS:
Matthew Dellavedova
John Henson
Izbor prve runde (protekcije: 1-14 2021., 1-10 2022., 1-10 te 25-30 2023. 1-8 2024, u slučaju neiskorištavanja pretvara se u 2 izbora druge runde 2025., izbor druge runde 2021., od strane Bucksa)
Izbor druge runde 2022. godine (Wizards)

WIZARDS:
Sam Dekker
Izbor druge runde 2021. godine (Cavs)

Idemo redom: Bucksi su uz Hilla i Smitha dobili izbor druge runde 2021. godine od strane Wizardsa, Cavsi su dobili izbor prve i druge runde 2021. godine od strane Bucksa, te izbor druge runde 2022. godine od strane Wizardsa, a Wizardsi su dobili izbor druge runde 2021. godine od strane Cavsa.

Gledajući kompletnu razmjenu u budućnosti stječe se dojam da su najviše profitirali Bucksi; Hill za sljedeću sezonu ima samo milijun dolara garantiranog novca te je iskoristiv u nekakvoj razmjeni do kraja deadlinea, dok je Smith na posljednjoj godini svog ugovora.

Isto tako, izbor prve runde koji su dobili Cavsi u ovom trenutku vrijedi jako malo radi protekcija i takozvanog Stepien pravila. Naime, prilikom dovođenja Erica Bledsoea iz Phoenixa Bucksi su poslali izbor prve runde za 2019. godinu, koji je zaštićen između 1-3 te 17-30 izbora. Ukoliko bude u sferi protekcije taj izbor se premješta za 2020. godinu, kad ima zaštitu između 1-7 mjesta. Stepien pravilo nalaže da franšiza ne može svake godine se odricati svog izbora prve runde, te da svake druge godine mora imati svoj izbor. S obzirom na igre i ambicije Bucksa, izgledno je da će Phoenix taj izbor dobiti 2020. godine, što znači da Cavsi na svoj izbor prve runde moraju čekati u najboljem slučaju do 2022. godine.

Ova razmjena Bucksima također otvara 19 milijuna dolara prostora u salary capu, što im pruža dodatnu fleksibilnost za naredno ljeto. Ovo bi moglo igrati veliku ulogu ukoliko Khriss Middleton ne iskoristi svoju player opciju te na ljeto postane slobodan igrač. Također novi ugovor čekaju Bledsoe i Malcolm Brogdon, te svako rasterećenje capa igra veliku ulogu kod Bucksa.

Cavsi s ovim nastavljaju skupljati ugovore u zamjenu za pickove, te sve više daju do znanja da ulaze u postLeBronovsku eru u kojoj je glavni naglasak na tankiranje, dok su Wizardsi uspjeli ovom razmjenom sebi smanjiti luxury tax sa 14,49 milijuna na 9,79 milijuna, te su usput sebi kreirali prostora na trade exceptionu u iznosu od 2.68 milijuna dolara.

 

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar